Hülya Hanım'a küçük bir eleştiri
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Forum / AOA Hakkında
Forum Adı: Önerileriniz & Şikayetleriniz
Forum Tanımlaması: (TV Programımız, internet sitemiz veya gazete sayfalarımız için her türlü öneri, sorun ve şikayetleriniz)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20644
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:52
Konu: Hülya Hanım'a küçük bir eleştiri
Mesajı Yazan: p_pinar83
Konu: Hülya Hanım'a küçük bir eleştiri
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 23:50
Sevgili Hülya Hanım, öncelikle böyle bir program hazırladığınız için çok teşekkür ederim. Benim de 4 aylık bir bebeğim var, kendim de okul öncesi öğretmeniyim. Bu nedenlerle programınız çok ilgimi çekiyor ve kaçırmadan izliyorum.
Sizin de yaptığınız program gereği ve aynı zamanda anne olmanız dolayısıyla her konuyla ilgili oldukça donanımlı olduğunuzu düşünüyorum. Ancak bu noktada nacizane küçük bir eleştri yapmak istiyorum. Programınıza konuk ettiğiniz uzmanlar gerçekten alanlarında o kadar kendini kanıtlamış insanlar ki onların ağzından çıkacak fazladan tek bir kelimeye bile muhtacız. Çoğu zaman soracağınız soruyu o kadar uzatıyorsunuz ki geçen her saniye için üzülüyorum. Ya da uzmanınız konuşurken sözünü kesip kendiniz devam ediyorsunuz. Ya da telefonla soru sormuş izleyiciye uzman yerine siz cevap veriyorsunuz. Tüm bunlar beni bir izleyici olarak çok rahatsız ediyor. Sizin bilgilerinizin doğruluğundan hiç şüphem yok ancak yine de ben cevabı konunun uzmanından duymayı tercih ederim.
Eleştirimi dikkate alır mısınız bilmiyorum? Yine de görüşümü paylaşmak istedim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 09:40
Merhaba,
Öncelikle eleştiriniz için teşekkürler. Hülya, Anne Olunca Anladım programıyla farklı TV kanallarında yaklaşık 300 tane canlı yayın yaptı. Ve şu ana kadar gelen binlerce mesajın içinde sizin yaptığınız eleştiride bulunan bir kaç kişi daha olmuştu. Bu da çok ama çok az bir sayı... (Yıllardır medyada çalışıyorum. Yapılan işlerdeki beğeni ve eleştiri oranlarını biliyorum) Yani bu bile başlıbaşına Hülya'nın yaptığı işin doğru olduğunu gösterir. Çünkü seyirci acımasızdır, dünyanın en iyi şeyini de sunsanız beğenisini size göstermez ama eleştirecek bir şey yakaladı mı imkanı yok, affetmez...
Ayrıca Hülya konuklarının sorularına ve konuşmalarına müdahale etmese, 15 dakika boyunca bilmemne kromozomunun bilmem neyi nasıl dölleme şeysini konuşabilir uzmanlar. 
Daha önce aynı eleştiride bulunan bir izleyiciye facebook'ta aşağıdaki cevabı vermişim:
"Sizin bahsettiğiniz şekilde yapılan ve yapılmış olan bir sürü program var zaten ve bu programlardaki sunucular röportaj değil, anket yapıyor. Ellerine editörler tarafından verilmiş soruları sırayla sorup bitiriyorlar programı... Hülya ise soruları özelden çıkarıp geneli ilgilendirir bir hale getirmek için önce yorumluyor ki herkesi ilgilendirir bir hale gelsin... Ayrıca AOA'nın TV programında hemen herşeyi Hülya hazırlıyor. Konukları o buluyor, sorulacak soruları o hazırlıyor, programın akışını belirliyor ve sizlere en kolay şekilde seyredilebilecek ve yanlış anlaşılmaları engelleyecek şekilde bir program hazırlamaya çalışıyor... Ve tahmin ettiğinizden çok ama çok daha fazla abuk problemle uğraşıyor...
Olumlu motivasyona daha çok ihtiyacı var... Çünkü inanın anne ve bebek konusunda bir misyoner gibi yaşıyor. Selamlar, sevgiler..."
Örneğin şu sıralar doğuracak bir ünlü varsa ona hemen bir anne bebek programı yaptırılır. Ve o da eline tutuşturulmuş soruları uzmana sorarak tam da sizin demek istediğiniz programı yapar. Gelen telefonlardaki soruların özel olmasına aldırmaz ve o soruların da özel cevabının alınmasına ses çıkartmaz ama ne kadar faydalı olur?
Ayrıca eğer konuğun bilgileri, röportajın genelinden önemliyse, konukların büyük çoğunluğunun kitapları var ve alınıp okunduğunda bahsettiğiniz sıkıntınız da ortadan kalkar...
Anne Olunca Anladım'ın konuklarına dikkat ettiniz mi hiç? Başka hiçbir yere asla çıkmayan bir çok değerli uzmanın farkında mısınız? Bu uzmanlar işte Hülya'nın konukları parlatması sayesinde ve programın etik değerleri sayesinde geliyorlar programa... Bizim programa çıkmak için üste para vermeye razı bir sürü uzman(!) ise kapıdan içeri giremiyor ama başka yerlerde fink atıyorlar...
Neyse uzun oldu, ama kısaca eleştirinize katılmıyorum... 
Selamlar, sevgiler..
|
Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 11:35
Bende eleştirinize katılmıyorum,Hülya Hanım konuyu bilim adamlarının değilde halkın anlayacağı dilde sadeleştirip konuğunun önüne sunmaya çalışıyor ki daha iyi anlayalım.Amacı soruya cevap vermek değil bence.
SEVGİLER
|
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:04
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:15
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:20
Gördüm bile... 
Aslında haklısınız ama özel bir sebebim var, eleştiriyi yapan kişiye değil tabii ki ama eleştirinin nedeni ve tarzı ile alakalı...
Yani size hak veriyorum, ama inanın eleştiriye karşı kapalı değilim hatta kendimi çok da acımasızca eleştiririm ve buna izin de veririm. Ama bu konu farklı. 
Bu arada, benimle polemiğe girilmez kısmına katılıyorum.  
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:29
Ben tam Fatma kaç Haluk bey gördü cevap bile yazıyor diyecektim ki cevap gecikmemiş bile.
Ben maalesef programı izleyemiyorum. Yorum yapamayacağım ama eleştiriyi yapan arkadaşın üslubu bana sert gelmedi açıkçası gayet kibar bir şekilde, Hülya hanımın bilgilerinin de doğruluğuna güvenerek rahatsız olduğu şeyi yazmış..
Haluk bey de Tv dünyasının bizim bilmediğimiz detaylarını vererek kendisini bilgilendirmiş.
Eleştiri aslında bir kişinin başarısını gösterir ve eleştiren kişi de bir eğitimci ne kadar güzel... ne kadar geniş bir kitleye hitap ediyoruz aslında 
Haluk beyin kalemi ile kimsenin yarışamayacağı konusunda hemfikirim Fatma 
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:52
bende malesef izleyemiyorum.sadece sabah bir iki defa denk geldim. bu yüzden bende hülya hanım ile ilgili bir yorum yapamayacağım.
Banada arkadaşın eleştirisi ters gelmedi.Gayet kibar bir şekilde eleştiride bulunmuş.Haluk Beyde gayet güzel üslupla cevap vermişbilgilendirmiş arkadaşımızı .Eleştiri yapan arkadaşımız Haluk Beyin yorumundan sonra belkide Hülya Hanımın programdaki üslubuna hak verecektir. 
|
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 12:53
Selamlar
Ben de bu eleştiriye Haluk Bey in cevabını okuduğumda gerçekten üzüldüm,yazıp yazmamakta kararsız kaldım çünkü Haluk bey in sitedeki yeri tartışılmaz,belki haddim değil ama konuyu açan şahıs gayet kibar bi üsüpla eleştiride bulunmuş,ben ve birçok anne Hülya Hanım sayesinde burdayız,programını artık izleyemesek bile üstlendiği misyonun farkındayız,daha başarılı yayınlar için eleştirilere kulak tıkamamak gerektiğine inanmaktayım,Haluk bey in cevabına üzülmek yanında bu arkadaşın mesajına herkes eksi vermiş,sadece Haluk bey değil bizler de acımasızca eleştirilere cevap vermiş olmuyor muyuz?
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 13:16
Haluk bey , bende bu kadar açıklamyı yapmanıza şaşırdım.. neden şaşırdığımıda bilmiyorum ama beklemiyordum sizden..
Fatma arkadaşım gibi düşündüm bende bundan sonra olumsuz eleştri yazacakk arkadaşlar çekinir gibime geliyor..
Ayrıca arkadaşa ' - ''verilmesi düşüncelerine katılmadıklarını mı belirtiyor yoksa neden olumsuz eleştri yaptığına bir tepki. mi?.. Anlayamadım, açıkcası olumlu gelmedi, bana. bazı şeylere henüz hazır olmadığımızı hissettirdi. 
Ben arkadaşın eleştrisine katılmıyorum ama kendisine çook teşekür ediyorum. Eleştrisini buraya dürüstçe yazdığı için. 
uslüp bana da normal geldi Ama bakış açısı tabiki..
Haluk bey , düşüncelerimizi falan yazarken çok iyi olmayabiliriz. Bazılarımız bende dahil nette yazıya aktarma noktasında usta değiliz. Bu konuda hatalarımız olabilir ama asla karalayıcı ve yıpratıcı bir politikamız yok.. Bizler Hülya Hanımın projesini beğeniyoruz ve daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyoruz. yoksa burada olurmuyuz... 
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 13:35
Şengülcüğüm,sakın yanlış anlama beni .Haluk Beyi ben savunmak amacıyla yazmıyorum.sadece fikrimi belirtmek istiyorum bir konuda.Haluk Bey,yapmış oldukları programın nasıl hazırlandığından,ne aşamalara gelerek programı oluşturduklarından bahsetmiş arkadaşımıa ve bizlerede.yani demek istediğim Haluk Bey, eleştiri yapan arkadaşa niye böyle yazdın,sen ne hakla eleştirirsin diye sert tepki vermemiş.
ama bende şuna çok şaşırdım eleştirisini yapan arkadaşımıza neden eksi puan vermiş arkadaşlarımız.tabiki herkes istediği puanı verir.haddime değil  benim demek istediğim ortada kötü birşey yok. sadece arkadaş programı çok beğendiğini ama programda bazı beğenmediği özellikler bulunduğunu belirtmiş.üslup olarak bir anormallik görmedim ben.acaba eleştiriyemi tahammülümüz yok.Umarım yanlış anlaşılmamışımdır 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 13:45
şimdi de eleştirdiğimi eleştirenleri eleştireceğim 
eğer haluk beyin eleştirime cevabı naif ve rahatlatıcı olmasaydı buraya 2,5 gün sonra yazan arkadaşlarımız olmazlardı ... yani aslında bu eleştirilere devam etmeniz yine Haluk Beyin verdiği bir yön sonucudur ki su an haksızlık ediyorsunuz çünkü son cevabı açıklayıcı, olumlu yönde ve tatmin edici idi...
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 16:45
Mesajı Yazan: p_pinar83
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2009 Saat 00:46
Açıkçası eleştirime bu kadar uzun bir yanıt beklemiyordum. Teşekkür ederim ilginiz için Haluk Bey. Sadece şu konuda cevap vermek istiyorum: Hülya Hanım'ın konuklarının ne kadar değerli olduklarını ben de yazımda vurgulamıştım zaten. En azından bu konuda hemfikiriz.
Uslübum konusundaki olumlu düşünceleri için de diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Çoğunluk tarafından yanlış anlaşılmadığıma sevindim.
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2009 Saat 10:54
Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 11:47
programın sabah 7de tekrarı yayınlanıyor;hazırlanırken tvyi açıyorum ama tam anlamıyla izlediğim söylenemez.
tartışma bitmiş,cevap da verilmiş fakat benim söylemek istediğim bir şey var.
Hülya Hanım gün geçtikçe gençleşiyor,güzelleşiyor mu bana mı öyle gelliyor 
|
Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 18:05
valla aynen oyle gecen hafta kendısıyle sans eserı saskınbakkalda bır bebek,cocuk magazasında karsılastım ınanın cooooooook bakımlı ve gusel.
|
Mesajı Yazan: demirfiliz
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 22:10
merhaba....eleştiriye verilen cevaplarla ilgili bende aynı şeyi düşünüyorum....neden derseniz eleştiri kaba olduğunda zaten sert cevap veriliyor eleştiri kibar olduğunda da yine nerdeyse aynı tarzda veriliyor....bence eleştirilere karşı takınılan tutum burdaki insanları küstürebilecek tarzda ve aynı zamanda hülya hanım ın tüm emeklerini boşa çıkarabilecek tarzda diye düşünmekteyim....ben üyeler ne kadar sert eleştiri yaparsa yapsınlar moderatörlerin o sertliğe cevap vermek yerine niye bu kadar sert yazdım keşke abartmasaydım dedirtecek cinsten cevap vermelerini hülya hanımın tarzına daha çok yakıştırıyorum buda benim fikrim umarım çok sert eleştirilmez:)))) eğer buna dikkat edilmezse yakında kimse eleştirmez kimse de yazmaz hatta ben bi ara siteden ayrılmayı düşündüm...çünkü gerçekten kırıcı olunabiliyor....cevap verenlerin biraz empatiye biraz insan ilişkilerini bilmeye ihtiyacı var bence....yoksa bende sert cevap veririm önemli olan karşındakini küstürmeden yumuşak bir dille anlatmak istediklerini anlatmak....
------------- papatya
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 22:45
demirfiliz Yazdı:
merhaba....eleştiriye verilen cevaplarla ilgili bende aynı şeyi düşünüyorum....neden derseniz eleştiri kaba olduğunda zaten sert cevap veriliyor eleştiri kibar olduğunda da yine nerdeyse aynı tarzda veriliyor....bence eleştirilere karşı takınılan tutum burdaki insanları küstürebilecek tarzda ve aynı zamanda hülya hanım ın tüm emeklerini boşa çıkarabilecek tarzda diye düşünmekteyim....ben üyeler ne kadar sert eleştiri yaparsa yapsınlar moderatörlerin o sertliğe cevap vermek yerine niye bu kadar sert yazdım keşke abartmasaydım dedirtecek cinsten cevap vermelerini hülya hanımın tarzına daha çok yakıştırıyorum buda benim fikrim umarım çok sert eleştirilmez:)))) eğer buna dikkat edilmezse yakında kimse eleştirmez kimse de yazmaz hatta ben bi ara siteden ayrılmayı düşündüm...çünkü gerçekten kırıcı olunabiliyor....cevap verenlerin biraz empatiye biraz insan ilişkilerini bilmeye ihtiyacı var bence....yoksa bende sert cevap veririm önemli olan karşındakini küstürmeden yumuşak bir dille anlatmak istediklerini anlatmak.... |
Merhaba,
Bir moderatör olarak bu yazınıza cevap verme gereği duydum, bu topiğe çok dikkatli bakarsanız hiç bir moderatör arkadaşım cevap vermemiş ve diğer üslubunu çirkin bulduğum "Şikayetçiyim" topiğinde de cevap verme gereği duymadım, sanırım diğer mod arkadaşlar da cevap vermedi, üyelerimiz olumlu, olumsuz eleştiriyi zaten çok güzel ayırt edebiliyor, bizim müdehale etmemize falan gerek kalmıyor, müdehale etmemiz gerektiği zaman da zaten müdehale ediyoruz, kendi adıma hiç bir zaman sert eleştirdiğimi sanmıyorum, acaba siz hangi mod arkadaşımdan sert bir eleştiri gördünüz açıkcası merak ettim ?
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 23:56
kim olduğu önemli değil sadece hülya hanımın kibar tarzına yakışan şeyler olmalı diye düşündüğüm için böyle yazdım yoksa yazmazdım gerçekten yararlı bir program gerçekten yararlı bir site bu tip şeylere de dikkat edilirse sorun yok herşey çok güzel bana göre tekrar teşekkürler hülya hanıma ve site kurucularına.....
------------- papatya
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2009 Saat 09:52
Konu dışı ama kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına yazıyorum. "Demirfiliz" nickli arkadaşa ben doktor topiğindeki mesajları nedeniyle kibar bir uyarı mesajı göndermiştim. Benzer mesajları oradan sorumlu moderatör olarak gerektiği şekilde bir çok kişiye de yapıyorum. Ve kaldı ki yaptığım bütün uyarılara ait mesajları olduğu gibi bu mesajı da aynen Haluk Bey'e ve diğer moderatör arkadaşlara da bildirmiş, onaylarını almıştım. Moderatör olarak görevimi yapmıştım. Kısacası o kaba olarak nitelendirdiği kişi ben oluyorum. Bunca senedir forumdaki herkes beni "Demirfiliz" den çok daha iyi tanıyor. Nasıl birisi olduğum bu forumda çok iyi biliniyor. Ona göre değerlendirirsiniz artık meseleyi...
|
Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2009 Saat 12:54
çenem durmadı...
hülya hanım program yaparken eğer gelen misafirlerin sözünü kesmesze,o program gecenin bi saatinde biter..sizde seyretmekten bıkarsınız...biraz mantıklı düşünün bütün program yapan insalnar gelen insanların sözünü genelde keser...
sizi,hülya hanım niye bu kadar rahatsız ediyor çözemedim....seyretmeyin o zaman... 
------------- http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2009 Saat 14:26
ben sizden bahsetmedim duygu hn niye üzerinize alındınız merak ettim....ama sizin bana çok acil bişeyse doktora gidin derkenki kibarlığınızı da unutmuş değilim...asıl ben size kibarca annelerin endişeli olabileceğini ve o an zaten başka bir çözüm bulabilsek buraya sormayacağımızı dile getirmiştim sizde bana çok acilse doktora gidin dediniz bende size değerli öneriniz için teşekkür etmiştim çünkü bizim doktora gitmek hiç aklımıza gelmemişti doğrusu:)))))dolayısyla sizden bahsetmedim ama demekki sizde unutmamışsınız bu durumu ki üzerinize alınmışsınız....
tekrar belirteyim burdaki insanlar anne eğer sizde anneyseniz anlayabilirsiniz bizim endişemizi yazdıklarımızı aciliyitemizi evhamlı davranıyorsa olsak bile yine söylüyorum hülya hanımın sitesine onun kibarlığına yakışmayacak şekilde doktora gidin demiştiniz.....siz yazdığınız için bende yazma gereği duydum amacım uzatmak değil sadece gerçekten sizlerin empati kurmanızın bu siteye faydalı olacağını düşündüğümden yazdım....
------------- papatya
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2009 Saat 14:36
Merhaba demirfiliz hn, bu ara siz neden bir empati telaşına düştünüz anlamadım, kaygılanmayın lütfen. kaç gündür burda sizin mesajlarınızı okuyorum, önce Haluk Beye, şimdi de Duyguya... Yineliyorum, sizin kaygılanmanıza gerek yok herkes, en az sizin kadar EMPATİ KURUYOR, İNSAN İLİŞKİLERİ İYİ VE KİBAR...
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2009 Saat 14:53
filiz hanım merhaba
şunu çok meak ettim,madem kasteddiğiniz moderatör Duygu değilse,o zaman kim bu,bir moderatör olarak bunu öğrenmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.
yok eğer Duygu 'yu kasteddiyseniz ki onu kastedmişsiniz belli,onu hiç tanımadan kibarsızlıkla nasıl itham ediyorusunuz hakikaten onuda anlamış değilim...tabiki doktora gitmeyi mutlaka düşünmüşsünüzdür..bu konuda empati yapmanızı,herkesin mesajına izin verilirse Kadir beyin nasıl cevap yetiştireceğinide düşünmenizi istiyorum.
hergün yüzlerce msj gönderilen,binlerce üyesi olan bir sitede 10 tane moderatör var.inanın hiç birimiz sebepsiz gereksiz uyarılarda bulunmuyoruz bu kalabalık güzel aile içerisinde...öyle olsaydı üye sayımız bu kadar fazla olurmuydu?veya yıllarca burda devam edilirmiydi?
ve sizce uyarı yapılmazsa herkes her istediği mesajı göönderirse,işte o zaman ne Hülya hanıma nede bu güzel site ve yöneticilerine yakışır bi durum söz konusu olurmuydu..işte asıl o zaman bizde 'herkes'gibi olmazmıydık...
Daha fazla yazmıştım aslında ama sildim. sanırım anlamışsınızdır beni bu kadarıyla.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2009 Saat 15:08
demirfiliz Yazdı:
ben sizden bahsetmedim duygu hn niye üzerinize alındınız merak ettim....ama sizin bana çok acil bişeyse doktora gidin derkenki kibarlığınızı da unutmuş değilim...asıl ben size kibarca annelerin endişeli olabileceğini ve o an zaten başka bir çözüm bulabilsek buraya sormayacağımızı dile getirmiştim sizde bana çok acilse doktora gidin dediniz bende size değerli öneriniz için teşekkür etmiştim çünkü bizim doktora gitmek hiç aklımıza gelmemişti doğrusu:)))))dolayısyla sizden bahsetmedim ama demekki sizde unutmamışsınız bu durumu ki üzerinize alınmışsınız....
tekrar belirteyim burdaki insanlar anne eğer sizde anneyseniz anlayabilirsiniz bizim endişemizi yazdıklarımızı aciliyitemizi evhamlı davranıyorsa olsak bile yine söylüyorum hülya hanımın sitesine onun kibarlığına yakışmayacak şekilde doktora gidin demiştiniz.....siz yazdığınız için bende yazma gereği duydum amacım uzatmak değil sadece gerçekten sizlerin empati kurmanızın bu siteye faydalı olacağını düşündüğümden yazdım.... |
Merhaba,
Moderatörlerimiz, doktorlarımızın iyi niyetini suistimal etme noktasına getiren, uzmanları özel doktoru olarak kullanma hakkını kendinde gören üyelerimize her zaman kibarca uyarıda bulunuyorlar. Bunu zaman zaman ben de yapıyorum. Çünkü kimse empati kuramıyor biliyor musunuz? Örneğin Özlem Hanım'a ya da Kadir Bey'e herhangi bir üye tek başına onlarca soru sorma hakkını kendinde görebiliyor. Hiç düşünmüyor bazı üyeler, herkes bu kadar soru sorduğunda doktorlarımız bu sorulara nasıl yetişecekler. Benzer sorulara bakma zahmetine bile katlanmıyorlar...
Hatta bazı üyelerimiz, cevapları geciktiğinde uzmanlara hesap sorma hakkını bile kendilerinde görüyorlar. "İşiniz çok acilse lütfen internetten değil, doktora giderek çare bulun" dendiğinde de kabalık olarak addediyorlar...
Empati evet, sihirli kelime bu galiba...
Hülya'nın kibarlığı sayesinde, onu abuk şeylerle itham edenlere bile cevap yazılıyor bu forumda biliyor musunuz?
Sevgiler, selamlar...
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2010 Saat 09:36
demirfiliz Yazdı:
tekrar belirteyim burdaki insanlar anne eğer sizde anneyseniz anlayabilirsiniz bizim endişemizi yazdıklarımızı aciliyitemizi evhamlı davranıyorsa olsak bile yine söylüyorum hülya hanımın sitesine onun kibarlığına yakışmayacak şekilde doktora gidin demiştiniz.....siz yazdığınız için bende yazma gereği duydum amacım uzatmak değil sadece gerçekten sizlerin empati kurmanızın bu siteye faydalı olacağını düşündüğümden yazdım....
|
Mesajlarınızın tamamında bahsettiğiniz "EMPATİ"...
Uzmanlarımıza onlarca soru sorarken de "empati" yeteneğini kullanabilse herkes, inanın hiç sorun kalmayacak....
Ve uslup ne kadar önemli biliyor musunuz? Yukarıdaki mesajınızdan ne anlamlar çıkıyor ne anlamlar...
Sonuç olarak size yazdığım her mesajı GÖREVİM GEREĞİ gönderdim. Benzer mesajları aynı durumdaki herkese gönderdim. Uzmanlarımız gönüllü olarak çalıştığından; onları sıkmamak, bunaltmamak adına soru sorarken dikkatli olmak gerekiyor ve kendimizi onların yerine koyarak EMPATİ yapmak gerekiyor. Bunu yapmayanlara ben size yaptığım gibi mesaj gönderiyorum. Sizin gibi benim meselem acil diyenlere de o zaman doktorunuza danışın diyorum. Hülya hanım'ın sitesinde, onun kibarlığına yakışmayacak ne var bunda anlamadım. Hülya Hanım beni gayet iyi tanıyor ve kibarlığım konusunda endişe duyduğu yok, merak etmeyin...
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2010 Saat 13:40
sn.demirfiliz hanım fikrim şudur ki; bütün yazdıklarınızı ve size yazılanları okudum, empati de kurdum, olaya objektif ve tarafsız da yaklaştım fakat sizi haklı çıkaracak bir ibareye rastlamadım...
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2010 Saat 03:54
ben kimse tarafından haklı görülmek için yazmadım yazdıklarımı sadece duygu hn kendisi üzerine alınıp yazdığı için cevapladım ama görüyorum ki hala yazdıklarım anlaşılmamış ve durum uzamaya devam ediyor malesef ben devam edemeyeceğim daha önemli işlerim var ama unutmayın ki işaret parmağınızla birini suçlu gösteriyorsak diğer dört parmağımız aslında kendimizi gösterir, bu hepimizin için geçerli tabiki....hoşçakalın....
------------- papatya
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2010 Saat 21:13
Yazdıklarınız çok iyi anlaşıldı sn demirfiliz. Umarım karşılıklı anlamışızdır birbirimizi. Önemsiz gördüğünüz bu mesajlaşmayı bu (hiç alakasız) başlık altında başlatan siz oldunuz maalesef... İşaret parmağıyla gösterilen bir "suçlu" yok benim tarafımdan. Ortada suç görmediğime göre suçlu da görmüyorum. Sanırım burada da sizin bir yanlış anlamanız söz konusu.
Konu dışı olan bu mesajlar bir süre sonra silinecektir.
|
|