Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tiroid Ameliyatı İzi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Plastik ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20694
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 12:21

Konu: Tiroid Ameliyatı İzi
Mesajı Yazan: ezob
Konu: Tiroid Ameliyatı İzi
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 15:03
Doktor Bey ben 1.5 yıl önce tiroid ameliyatı oldum, bezin tamamı alındı. Ameliyat izi halen çok belirgin, kızarık ve kabarık. beni ameliyat eden doktorumla dikişler alındıktan sonra tekrar görüşmedim ancak takibinde olduğum endokronoloji uzmanı olan doktorum dikiş tarzından ve cildimin yapısından böyle olduğunu söylüyor. Ameliyatını yapan doktora tekrar görün dedi.  Giysi vs. takıldığı zaman çok acıyor. Bu izi yok etmenin bir yolu var mı? Ameliyatımı yapan genel cerraha mı yoksa bir plastik cerrahına mı görünmem uygun olur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ahmet karacalar
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2009 Saat 23:01
Merhaba, hipertrofik skar denilen bir sorun var gözüküyor. Kızarıklık, acıması bu teşhis lehine. Medikal tedavi gerekiyor. Slikon, steroid gibi..
Hoşcakalın

-------------
Prof.Dr.Ahmet Karacalar

Mesajı Yazan: ezob
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 20:25
Doktor Bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu medikal tedavi dediğiniz ilaçla tedavi mi acaba? 3 ay önce sezeryan ile doğum yaptım. Doktorum guatr ameliyatı izini de görünce Contractubex jel önerdi. İkisine de sürebilirsin dedi. Sezeryan izi tiroid ameliyatı izi kadar belirgin değil ama yine de ikisine de kullanıyorum fakat guatr ameliyatı izinde pek netice alamadım henüz. Steroid veya silikon dediğiniz bu krem mi acaba? 1,5 yıl önce oluşan kabarıklığı da bu jeli kullanarak giderebilir miyim? Ne kadar sürede düzelir?

Mesajı Yazan: madonna
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2010 Saat 14:07
CryDOKTOR BEY 1BUÇUK SENE ÖNCE GUATIR AMELİYATI OLDUM AMA HALA İZLER VAR DİRENİN TAKILDIĞI YER BİLE HALA DURUYO ŞİŞ VE KIRMIZI BİR ŞEKİLDE.DOKTORUM YAPIŞTIRMA YAPTIĞINI SÖYLEDİ AMELİYATIMI AMA HİÇ ESTETİK GİBİ OLMADI İZLER HALA DURUYO VE ACIYO BİRŞEY DOKUNUNCA. PLASTİK CERRAHA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMELİYAT İZİMİ DÜZELTMESİ İÇİN AMA ONDANDA KORKUYORUM ÇÜNKÜ TENİMDEN KAYNAKLANAN BİŞEY OLDUĞUNU SÖYLEDİLER AYNI REAKSİYONU GÖSTERİRSE YA.CONTURETUBEX DİYE Bİ KREM KULLANDIM ODA FAYDA GÖSTERMEDİ HENÜZ 21 YAŞINDAYIM BU İZLERDEN ÇOK RAHAYSIZIM ÖNERİCEĞİNİZ BİŞEY VARMI. İĞNEYLE TEDAVİ YAPMAYI DÜŞÜNDÜ DOKTORLAR ASLINDA ŞİŞ OLAN YERLERİ SÖNDÜRMEYİ AMA KORKUYORUM. LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN...Cry

-------------
ESRA

Mesajı Yazan: ahmet karacalar
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 20:05
Merhaba, steroid enjeksiyonu yapturabilirsiniz.

-------------
Prof.Dr.Ahmet Karacalar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat