Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yalanci Meme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20752
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:26

Konu: Yalanci Meme
Mesajı Yazan: hoyuelo
Konu: Yalanci Meme
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2009 Saat 23:29

Herkese Merhaba,

Bebegim 4. ayini doldurdu. 4 aydir yalanci emzikle ugrasiyorum ama bir turlu almiyor Cry
Halk arasinda " bakkal emzik" denen birsey var, herkes bunu soyluyor. Butun forumlarda da goruyorum. Ama hicbir yerde nerden bulunabilecegi yazmiyor.. Nedir bu bakkal emzik? Nerden bulunur ?? yardimci olabilirseniz sevinirim ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 02:33
bu saatte yardımcı olmak isterdim de iki çocuğum da emzik almadı Smile bakkal emziğinden kasıt kaucuk oolmayan, üne sahip olmayan markalar kastedilmiş olmalı
bu arada zeyneple ben forumdayız sadece gece gece ikimizi de uyku tutmamışLOLLOL

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 07:26

LOLLOLLOLaynen öyle uyku tutmadı bu saattede kalktım ayağaBig smile

küçük marketlerde vardır o memelerden eğer tanıdık küçük bakkal market gibi birini tanıyorsan sana yardımcı olur bence Smile

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 11:00
Benimde bildiğim,damaksız,markasız bakkallarda satılan emziklerde deniyo,ama şimdilerde bakkallar satıyomu bilmiyom..

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 11:30
fat...ş diye bir marka var 50 kuruş bizimki onunla alıştı emziğe LOL marketten almıştım LOL

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 13:03
Aslında bu yalancı emzik çok yardımcı, ama ileride çok problem oluyor. Mesela oğlum bu aralar inanılmaz düşkünleşti 18 aylık. Bazen ortalıktan yok ediyorum. Bırakması çok zorlandı. Diş çıkarırken çok daha emme arzusu oluyor. Yani benim sana tavsiyem almıyorsa hiç başlama.
Eğer almak isteseydi doğar doğmaz alırdı. Çonkü benim oğlum doğduğu gün verdik emmeye başladı hiç öğürme olmadan.
O bakkal emziğini banada demişlerdi ama almadım ben normal damaklı silikonlu emzik almıştım. O dediğiniz bakkal  emzikler çok çabuk bozuluyor, kaynattıkça yapışık birşey oluyor yani çok sihatli değil.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: selican
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 13:22
bakkal emziği yumuşak,damaksız,çok kullanışsız bir emzik.çok küçük bakkallarda oluyor.hiç verme bence emzik ilerde çok sıkıntı oluyor

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 13:35
benim ğlan doğduğundan beri hiç almadı emziği ta ki ben işe başlayasıya kadar... 2,5 aylıkken biberona başlattım 2ay 3 haftalıkkende işe başladım ben yokken mecbur sağılmış sütleri biberonla veriolardı birgün dedim okadar emzik aldım hepsini fırlattı attı istemedi deniyeyim bakalım dedim. Biryerde de okumuştum biberonu tutan bebek emziği de kabul edermiş. Fat..ş emzik aldım azına verdim emmeye başladı sonra hemen ertesi gün damaklı emzik aldım verdim kabul etti...

Ben evde olmadığım zamanlar uykuya geçerken kandırma amaçlı arada veriolar ama çok vermiyoz anca çok ağlarsa uyumakta zorlanırsa veriyolar ben evdeyken kesinlikle azına almaz yalancı emziği...

Yani çocuktan çocuğa değişir ama bizimki böyle aldı emziği oda zor durumlarda veriliyo bizim evde diğer türlü kesinlikle aramaz emzik :)

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 13:51

Sibelim İrfanda başta sadece uyurken alıyordu. Sora bir 6.hastalık denen illeti geçirdi oğlanın huyu değişti. Sallanmayan çocuk sallanarak uyumaya başladı. Gün içerisinde ağzına bile almadığı emziği hep ister oldu. Yani çocukların huyu her an değişebilir bitanem abla olarak sana bir söyliyim dedim. Wink. Bizim ilk gittiğimiz bir çocuk doktorumuz vardı. Çocuğunuz için kesin konuşmayın sizi yalancı durumuna düşürür derdiLOL.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: hoyuelo
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2009 Saat 03:01
yardimlariniz icin cok tesekkurler.. dogum sonrasi sutum olmadigi icin biberonla mama vermistim,daha sonra mamayi istemedi sutumde gelmeye basladi biberonu biraktik. ama simdi uykuya zor geciyo diye rezene veriyorum biberonu buyuk bi istekle aliyor ve tam dalmak uzereyken yalanci memeyi aliyor.diger zamanlarda almiyor..zaten benimde amacim uykuya dalmasina yardimci olmak, o yuzden su meshur bakkal emzigi ariyodum :) artik cok fazla bakkalda kalmadi ama sokak sokak gezip bulucam mecbur :) Allah herkesin yardimcisi olsun cocuk buyutmek zor is valla bazen ya sabir diyorum :)

Mesajı Yazan: zeynepceylin
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 11:40
arkadaşım neden bakkal emziği arıyorsun merak ettim..çnki benim bildiğim bakkal emzikleri sağlık açısından çok zararlı sonuçta 50 kuruş,yada 1 lira,bence sen markalı,damak emziklerinden yada damaksız olanlardan,ezanede satılanlardan al..bende kızım üç günlükken verdim neyseki çok zorlanmadım zaten çokta emmiyor uyuttuğum zamanlar veriyorum emiyor..Smile

Mesajı Yazan: esraa
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 11:54
bencede bende katılıyorum bende o tür emziklerin kansere yol açtını duymuştum ben eczaneden  damaklılardan almıştım sadece uyuyacağı zaman istiyo uyurken atıyo emziksiz uyumuyo yalnız işi bitince atıyoLOLLOL

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 12:23
işinize karısmak gıbı olmasında bende ıkı cocugumada emzık vermedım.uyku gecme anında kolıdorda 5.6 tur attınmı bak nasıl uyuyor.babam ceylını uyuturken az turlamadı kolıdordaLOLama hızlı ve rıtımlı yoksa kanmıyolar.halen daha yaparız.kılo vermedktede ıs yarıyor.ev ıcı yuruyusLOL

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 12:31
güzel fikirmiş denemek lazım babamda kucağında sallıyo olmadı uyuymayınca alıyo ayağında sallıyo her yöntem deneniyoLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2010 Saat 16:01
bir de bakkal emziine alışan çoçuk anne memesini istemiyormuş diye biliyorum..
  ya arkadaşlar benimde sorum olacak benimkide 3 ayına girecek emmemiz uyumamız çok şükür maşallah çok güzel... sakinde bi bebek ama boş zamanlarında elini kemirmeye başlıyor.. emzik vermeye çalıştım slikon emzik almadı, acaba birde kauçuk emzik mi denesem doğrusu kararsızım.. annemler bırak elini kemirsin unutur diyor ama benim de içime sinmiyor acaba eline alışırmı diyorum ne yapayım?????????

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2010 Saat 16:24
canım benımde bebğim bir ghafta sonra 3 aylık olacak oda elini kemiriyor sürekli elini alıyorum emzik veriyorum onu  bırakıyo elini emiyo sanki açmış gibi bende istemiyorum elini emmesini ama ne yapmak lazım bilmiyorum

-------------

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2010 Saat 16:57
bu aylarda genelde  bebeklern çoğu yapıyor aynısını hatta benim oğlum baş parmağını emmeye başlamıştı eyvah dedim ama geçici ağızlarıda akıyordur ben üst değiştirmekten daralmıştım Tongueama geçti  emzik olarak damla,damaklı,kauçuk hepsini deneyebilirsiniz hangisini kabul ederse.ilk baş damla verdim istemedi damaklı kullanıyoruz şimdide emzik değiştiremiyorum aynı renk emzik olucak başka renk verirsem bakıyo ve fırlatıyo TongueLOLLOLve aynı uç olucak 9 ayımız bitti ama hala 2 numara emzik kullanıyoruzConfusedistemiyo büyük

Mesajı Yazan: zeynepceylin
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 21:37
Orjinalini yazan: ahsenece09 ahsenece09 Yazdı:

bir de bakkal emziine alışan çoçuk anne memesini istemiyormuş diye biliyorum..
  ya arkadaşlar benimde sorum olacak benimkide 3 ayına girecek emmemiz uyumamız çok şükür maşallah çok güzel... sakinde bi bebek ama boş zamanlarında elini kemirmeye başlıyor.. emzik vermeye çalıştım slikon emzik almadı, acaba birde kauçuk emzik mi denesem doğrusu kararsızım.. annemler bırak elini kemirsin unutur diyor ama benim de içime sinmiyor acaba eline alışırmı diyorum ne yapayım?????????

cnm bebeğin akıllıysa neden vermek ihtiyacı duyuyosun istemiyorsa boşwer üzerine gitme almak istemiyince almıyolar sıpalar Big smile el emme dönemi geçer zzamanla merak etme..

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 23:14
ben kızımı bakkal emziği ile alıştırdım.....sonrada hemen damaklıya geçtim....
araştırdığımda kansorejenlik değilde....çok sağlam yapılmadığı için emzik içinin ıslak kalıp mantar yapabileceğini duydum.....

sık sık  değiştirdim...dediğim gibi çokta uzun kullanmadık....

şimdi uykuya dalmadan önce ,dışarda ve uykusu gelip huzursuzlanmışsa,sağlık ocağına gittiğimizde burnundan nefes alması için veriyorum....gündüz uykularındada yanı başına koyuyorum   uyanırsa alıp emmeye başlıyor sonrada uykuya devam.....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 01:21
benim kizimda hic emzik emmedi,3 ayliktan beri bas parmagini emiyor.suan 2.5 yasinda ve hala emmeye devam ediyor.keske benimkide emzik emseydi..kac kere parmagi yara oldu yinede vazgecmedi,kanadigi halde bile emmeye devam ediyordu

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 02:40
benım kızım da parmak emenlerden di 2 yaşını cok geçmemişti emziğe alıştırdım,çünkü arkadaşın dedıği gıbı parmakları yara oldu su topladı ve yara olunca dıger parmaklarını emmeye başladı en sonunda emzıge gectım..ve allahtan parmaklarıda canını acıttığı için herhalde emziği çabuk kabullendı.
 bakkal emziği çok kötü hemen yapışkansı oluyo ve içi tükürük doluyo cok sağlıksız,bızımkı damaklıda emmıyo kauçukda emmıyo ama ben markasına güvendıgım bakkal emzıgı tarzındakı emzikten alıyorum ( 10 tl ye yakın) büyük marketlerde var Wink

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2010 Saat 17:42
Ben bebeklerın yalancı memeye alışması taraftarı değilim
Çene yapılarını zedelediği  kanısındayım, sürekli kulllanımda

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2010 Saat 00:07
zeynepcim yine eski topiğe yazmışsın tarihlere dikkat etmende fayda var yeni topikler arkaya geçiyor ve bizler haberdar olamıyoruz Confusedyeni topiklere yazman daha iyi olacak rica ediyorum şimdiden teşekkürlerWink

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat