influenza=grip???
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20815
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 11:47
Konu: influenza=grip???
Mesajı Yazan: zlemyayl
Konu: influenza=grip???
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 00:58
sayın hocam.. makalenizden ve forumlardaki bilgilendirmelerinizden GRİP denilen durumun influenza virüsünün sebep olduğunu,bundada A tipinin daha çok hastalık yaptığını-şu anki yeni H1 N1 gibi- H2N3 mevsim gribi gibi.. bu böyle uzar gidermi?? B tipinin çok az hastalık sebebi olduğunu varsayarsak- bu A tipi vürüs bu kış sezonu bizi kaç kez yakalayabilir.. çünkü 1 kez hastalanınca o vürüse bağışıklık geliştirdiğimizi ve birdaha o vürüsle hastalanmayacağımızı dade sizden öğrendik.kızım peşpeşe grip mi geçiriyor..YOKSA İNFLUENZA DIŞINDAKİ BOLCA VÜRÜSLERLE SOĞUK ALGINLIĞI-NEZLE mi?? bu ayrımı ateşi çıkmadığında yapmakta zorlanıyorum.. çünkü domuz gribi geçirdiğinde ateş vardı ama 2 . gün turp gibiydi..genel durumu öksürüğe rağmen iyiydi. oysa şimdiki nezle gibi göründü-ateş yoktu ama perişan etti. öksürük-geniz akıntısı ve kusma mahvetti ve bana da bulaştırdı- ben bile çok kötüyüm!!Allahtan siz varsınız ve aynen söylediklerinizi yaparsam-söylediğiniz gelişmeler oluyor.. burun dediğiniz gibi süt rengi akıntıya döndü ve şimdi bal rengini bekliyorum bitiş için AMA PEŞPEŞE GRİP GEÇİRİYORSAK DA BÜNYEYİ ÇOK SARSMIŞTIR DİYE ENDİŞE ETMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 13:29
|
Hangisi domuz'du, hangisi değil, hiç kafa yormayın, ne gribi olursa olsun, benim dediklerimi yapın, kolay ve ucuz atlatırsınız... Bazı virüsler, hafif, bazıları ağır hastalık yapar, çok önemli değil.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 18:02
sonsuz teşekkürler hocam.. ÖNGÖRÜLERİNİZ mükemmel.. burun akıntısı saydamdan -süt rengine-bugünde bal rengine döndü ama SÜMKÜRTÜRKEN KULAĞIM DEDİ-gecede kulak şikayeti oldu.bugün yok.. DAHA ÖNCE 5 yaşında olmasına rağmen hiç kulak enfeksiyonu yaşamadık. durumu kontrol altında diye ve öksürük-geniz akıntısı dışında keyif-afiyet yerinde diye doktorada götürmedim ilaca boğmasınlar diye ballı-limon-zencefil-cold-mix devam..DAKAT NEZLESİ KULAĞA VURURSA-YADA SÜMKÜRME ZARAR VERDİYSE NASIL ANLARIM.. NE ZAMAN DOKTORA GÖTÜRMELİYİM ..???son olarak bal rengine dönmüş burun akıntısı 2 saatten beri ilk başladığıhale- yani şeffaf renge dönüştü,normalmidir??HAKKINIZI HELAL EDİN,NEOLUR HOCAM??
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 10:32
|
Kulakta en ufak bir ağrı olduğunda, hemen "İliadin ped. damla" günde 2x2 şer damla her iki BURUN deliğine damlatın. Sakın kulağına bir şey damlatmayın. Damlayı da en fazla 3 gün kullanın..
|
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 00:34
sağolun-var olun hocam.. sizin çook çok az ilaç verdiğinizi bildiğimden ve forumlarıda takip ettiğimden illiadin alıp koymuştum ecza dolabıma şu an bir daha -kulağım demedi -ama BUNUDA ÖĞRENDİM SAYENİZDE.. SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMLE
|
|