Kadir bey merhabalar benim iki gündür boğazım gıcıklanıyor gibiydi ve balgam vardı. normalde de kronik faranjiti olan biriyim. dün akşam boğazım iyice şiş gibiydi. akşam burnuma gifrer sıktım, sırtıma viks sürdüm ve boğazıma da tantum sprey sıkıp yattım. akşam bir güzel terlettim kendimi. zaten ateşim falan ya da başka hiçbir sıkıntım yok. sabah şirket doktoruna uğradım boğazların kızarık faranjit dedi. antibiyotik, tabtum sprey ve öksürük şurubu verdi.
sorularıma gelince; ilaçları kullanmama gerek var mı? öksürüğüm falan yok sadece boğazımda blagam hissediyorum arada boğazım kurur gibi oluyor öksürme ihtiyacı hissediyorum.
birkaç gündür haberlerde domuz gribinden ölenlerin hikayelerini yayınlayıp duruyorlar yok sadece kuru bir öksürük vardı 3 gün içinde öldü vs. bu gribin belirtileri böyle farklı farklı olabiliyor mu? 18 aylık bir oğlum var ve dibimden ayrılmıyor maske falan takmalımıyım? ya da tahlil falan yaptırmalımıyım? aşıyı hala yaptıramadık. bu saatten sonra geç mi kaldık aşı için. aşıyı olamazsak nelere dikkat etmeliyiz? çok teşekkürler.
|