Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

DOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20867
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 19:02

Konu: DOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: DOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 23:28
hocam kızım 14 aylık ,76 cm ve hala 9200gr. gecen haftasonundan baslayan ates yukselmelerı basladı,sıddetlı ve balgamlı oksuruk basladı,gozlerının altı gıttıkce morardı,agzı cok kotu kokmaya basladı, atesı yuksek degılken bıle cok halsızlestı,gecelerı bıle uyumayan cocuk habıre gun ıcınde gordugu yere yatar uyur oldu,hıcbır sey yememeye basladı.ates durumunun 38ı gecmesı ıcın doktoruyla bekledık,ama ben bı yakınımızdan domuz grıbını aldıgını hıssettıgım ıcın ısrar ettım ve kanına baktırdık,cıger fılmı cekıldı. kan sonucuna gore (kanının da dusuk oldugunu soyledı)doktorumuz antıbıyotık baslamamız gerektıgını soyledı,sımdılık hastaneye yatrmaya gerek olmadıgını onun dırencını yukseltmem ıcın sık sık emzırmemı ve pedıts1x2+amoklavn bıd 200 1x2 ve calpol kullanmamızı soyledı. tabı antıbıyotıgı yazdı ama atesının yukselmesını beklettırdı baslatmak ıcın. 39lara varınca baslamamızı soyledı,antıbıyotık ılk verdıgımız sıra sadece bı saat etkı ettı sonra tekrar atesı 39 ustune cıktı. baska bı ates dusurucu verdık ıkı saat arayla bu sefer dustu. antıbıyotıgı bıtırene kadar kullandık,dun bıttı ama kızımın gogsu hala dolu gıbı sankı kucuk bı motor calısıyor,cok oksurmuyor ama gogsunde hırıltı var.ıshalı de meyve suyu destegı ıle azalıyor.hırıltı ıcın doktorumuzu aradım ventolın 3x1/2 verdı hırıltısı gecene kadar pedıtusa da devam dedı. bu ılac tam olarak ne?pedıtusla devam edıp gecmesını mı bekleyım hırıltının yoksa bunu kullanmazsam baska bı rahatsızlıga cevrmesıne mı neden olurum?astım fılan boyle baslar dıye korkuttular kızıma bır sey olacak dıye cok korkuyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 10:53
Doktorunuz herhalde, Peditus içinde ayrıca Calpol hammaddesi olan "asetaminofen" olduğunu bilmiyor, Peditus ile Calpol beraber verildiğinde çocuğunuz zehirlenir dikkat edin. Ağız kokusu eskiden olmayıp, hastalıkla başladı ise, ateşi beklemeden antibiyotiği başlayın. Benim "Ateş" makaleme, ve eski maillerede bir göz atın.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 11:36
antıbıyotıgı kullandık,bıttı ama gogus hırıltısı gecmedı.azaldı ama gecmedı ventolın verdı doktor pedıtusla,bunu kullanmalı mıyım? yoksa bır ıkı gun pedıtusla devam edelım gecmezse mı ventolın vereyım? hocam bır sey daha sormak ıstıyorum,bu hastalıgı buyukannesınden kaptı,doktor kendı suratına domuz grıbı demedı dıye(belkı de dedı o soylemıyor)ısrarla cocugu tekrar gormek ıstıyor,kalbı kırılmasın dıye "sıze bulastırır" dedıgımde,"sana bulasıyor mu,bulaşsa sıze bulasırdı" dıyor bu denli saçma bı soruya ne cevap verecegımı bılmıyorum,ve delı oluyorum ınsanların bu gıbı cahılce ve bencılce cumlelerını duyunca. bı doktor olarak sıze danısmak ıstedım boyle bırseye ne cevap vermelıyım?

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 10:26
Peditusu kullanmayın. Öksürüğü bastırdığı için hırıltı başladı. Ventolin, öksürük değil, astım ilacı.. Sadece "günün modası" olduğu için herkez kullanıyor.. Büyükanne ile uğraşmayın, onlar hala hastalıkların, "üşütme, nazar ve kuş kanadından yel kapmakla" olduğunu zannediyorlar.. Uğraşmayın, nefesinize yazık.
Şair ne demiş!!
 "Yok ise nağmeni takdir edecek bir guş(algılama)
      İsrafı nefes eyleme, tebdili mekan et."

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 11:54
Evet,aynen öyle hocam  her şey "üşütmekten". Dedıgınızı yaptım ventolını vermedım,pedıtusu da vermedım sızden cevap gelene kadar,aksama dogru hırıltısı fılan cok cok azaldı,hıc yok dıyebılecegım kadar az.ama bugun sabah kusma ıle uyandı ve kızım ılk defa kusuyor, gece onda yedı yogurt ve sut. sonra sabaha kadar ıkı saatte bır emerek uyuyan bı bebek. sabah 6da kusarak uyandı ve bekledım 4 saat sonra sadece emmesıne ragmen gene kustu.genel durumu ıyı sankı ıshal baslayacak gıbı (6 saatte 3 kez kaka yaptı ama ıshal gıbı cıvık degıl)tek gordugum sey terlemesı var soguk soguk,sesı de tekrar grıp gıbı kalınlasıyor.arada bı oksuruyor o kadar

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 12:01
İshal başlarsa, sakın ilaç vermeyin. Kendiliğinden geçer.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 20:00
hocam aksam saatlerınde fıskırır gıbı kustu gene.ıshal dedıgınız gbı basladı sankı ama sıklıgı artmadı. aslında gun ıcınde daha ıyıydı nane lımon vermıstım. karnı ıkı uc gundur şiş. bıraz baktım nete,antıbıyotık kullanımı bagırsaktakı sındırıme yarayan bakterılere zarar verdıgı ıcın (gercı sız de soyluyordunuz bunu) olusan gazdan dolayı cıkarıyor olabılır mı?cunlku normalde cok gaz cıkaran bı bebek degıldı,bugunlerde arttı. sut vermesem mı bı muddet,soguk ıcıyordu sütü.hatta dun aksam da tam karnını doyurmadan soguk sut ıcmıstı yarım cay bardagı. sankı agzına gelen gazdan rahatsız. bıraz da ben yedırmeye calısınca gazla bırlestı cıkardı gıbı geldı:(

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 22:39
dılının ustunde beyaz bı tabaka var hocam ve sıcak su dolu termofor koydum karnına gurul gurul ses gelıyor karnından,agzından da gaz cıkarıyor sureklı. nelerı yedırmelı nelerı yedırmemelıyım?

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 15:38
Ya domuz gribi, yada yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kaptı... Pratik düşünürsek, iki durumada ilaç vermediğimizden, siz sadece bol sıvı verin, her iki durumda da düzelme olur. Susadığı halde su  içiremezseniz, serum gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 21:20
artmadı demıstım ama feci halde ishali arttı dun aksamdan berı hocam,20 dakıka gecmıyo tum ustunu basını degıstırmemı gerekecek sekılde kaka yapyo,doktorunu aradım reflor verebılırz belkı de kaka tahlılı ısterız dedı. prebıyotıklı mama vermeye calısıyorum bır de meyve suyu ,su dedıgınız gıbı sıvılarla desteklemeye calısıyorum ama aldıgının on katını yarım saat gecmeden cıkarıyor. ıshalının gecmesını ılac vermeden bekleyım mı ?

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 10:28
Sakın ishal kesmek için ilaç vermeyin. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir. Kusma ile beraber olmadığı sürece tehlike yok. Mikroplar ishal yapmaz, vücut, mikropları vücuttan atabilmek için ishal yapar. Bol sıvı verin.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2009 Saat 23:57
hocam kızıma dediğiniz gıbı ıshalı esecek bır ılac vermedım ama bugun ıshalının 7.gunu. bır ara ıshalı 20 dakıkada bır oluyordu sımdı sıklığı azaldı ama gunde en az 8 kez tum ustunu basını degıstırmemı gerektırecek sekılde aşırı cıvık ve sarı kaka yapıyor,cok da kotu kokuyor bence,rota asısı zamanında da boyle kokuyordu sankı. ateşi,kusması şükür yok. ama ıkı sey dıkkatımı cekıyor elını bogazına sokuyor,öğürecek gıbı olana kadar (bademciğine mi ellemeye calısıyor anlamadım,doktorumuz bogaz kulturu aldıgından berı bu merakı basladı gozlemledıgım), ıkıncısı de dılının ustunde kalın beyaz bı tabaka var,emıyor ama sankı bu kadar belırgın degıldı o tabaka. keyfı yerınde gıbı ama rengı bembeyaz oldu ıyıce,cok halsızlestı. demiri de düşük cıkmıstı ama vucudunda enfeksıyon olabılır dıye demırını de verme dedıler. antıbıyotık bıtelı 10 gun oldu. 8antıbıyotıgın ıshalı bu kadar surer mı? gun boyunca taze sıkılmış havuç,elma nar suyu içiyor. yogurt ( hem sade hem bebek ıcın vıtamını artırılmıs olanlardan),patates ve pirinç pılavı yıyor. buna ragmen boyle. bagırsaklarından sureklı gurul gurul ses gelıyor. sızce kaka tahlılı yaptırmalı mıyız (domuz grıbının etkısı mı devam edıyor hala) yoksa antıbıyotıgın ıshalı bu kadar surer mı? besın olarak ne vermemı onerırsınız?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 10:26
Nar ve havuç suyunu kes. Herzamanki sütlü gıdalarını ver. Barsaktaki mikroplar gittiğinde, dilinin beyazlığı da geçecek..Bol su teklif et, merak etme, kusma olmadığı için tehlikeli bir durum olmaz. "Reflor" vermedi isen, hemen başla...

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 10:27
vermemıstım hemen baslyorum hocam,pekı kac gun kullanayım?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 10:44
Düzelene kadar... Günde bir paket, gıdalarına karıştırıp verin.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 13:07
hocam refloru verdım sabah sız soyler soylemez hemen gecmesını beklemıyorum tabı kı ama hala ıshal. fakat seyı soracaktım ıshalının sumuksu bı yapıda olması bır sey ıfade eder m?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 19:33
Sümüksü ishal, sizdeki gibi bol değilde "güvercin pisliği" kadar ve ıkıntılı olursa, "Dizanteri" şeklini düşündürür. Sizdeki bol kaka uymuyor...

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 10:59
Hocam çok özür diliyorum çok sık soru sorduğum için ve çok teşekkür ediyorum ılgınız ıcın. Anlayışınıza sığınıyorum  kadar çok konusuyo kı mıllet ben mı bır yerde hata yapıyorum dıye kendımden suphelenmeye basladım:(
Hocam bır gun kullandım bugun de verıyorum refloru ama hıcbı degısme yok ıshal gene cok fazla ve sık, en az on kez yapıyor. korkmaya basladım, tarttım 600 gr kaybetmıs. 76cm 8800gr 14,5 aylık kızım. iştahında azalma var ama yememezlık yapmıyor,neşesı de ıyı ama gıttıkce korkuyorum, soyledım mı bılmıyorum ama 3-4 saatte bır de emıyor. gece sabaha kadar ıkı saatte bır emerek uyuyor. gece de yapıo artık kaka,ve gece uykusu ıkı saatlık ble olsa huzursuz olmadan uyuyordu sımdı dunden berı aglayarak uyanıyor.
sütüm artsın dıye malt ıcecegı ıcmeye basladım ona zararı olur mu?
rota olamaz sanırım onda iştahı da olmazdı değil mi?

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 11:37
Bu kadar uzun sürmesi pek hayra alamet değil, bir üniversite hastanesinde görülmesi iyi olur.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2009 Saat 15:44

Hocam kızımın gribi sürecinde bıkmadan verdiğiniz destek ve bilgiler için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Yeni yıl ve bir ömür sağlıklı mutlu günler geçirin inş. Kızım şu anda iyileşti,doktora götürmek için aksamı beklerken reflorun etkısını 2.gunde gostermeye başladıgını ve kızımın ıyıleştiğini farkettım. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum sabrınız ve yardımınız için.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat