Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

baş üstü düşme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20928
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 20:33

Konu: baş üstü düşme
Mesajı Yazan: tuba
Konu: baş üstü düşme
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 20:48
hocam merhaba.kızım 18 aylık. bugun saat 2:30 da  koltugun tepesınden   ,kafasının ustune yere düştü.betona hemde.  hemen aldım ama baygındı. agzını açayım dılını yutar dıye ugraşırken kendıne geldı.aglamaya başladı.sarsılarak tıtrıyordu. 15 dakıka sonra burnu kanadı.hastaneye göturdum.tomo ıstedıler. atarax verdıler uyumadı.825mg kloral hıdrat verdıler.ancak 4 saat sonra zar zor uyuydu. tomo çıktı ama sonuç yarın verılecek. bu arada 2 saat önce kustu.ve burnu kanadı.bızı eve yolladılar.ben şimdi neyapayım.uyusunmu?uyutmayımmı?   sendelıyor ama sanırım ilaçtan. yapabılecegım ne var hocam.saç diplerı mosmor.çok kötu düştü bütün agırlıgı kafasına verdı düşerken                 yetişemedım amaCry

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 22:39
ara ara burnu kanıyor.1 kez kustu.     düştügünden berı yurumuyor.bunu kızdıgı içinmı yoksa hastadamı yapıyor bılmıyorum.    uyusunmu uyanıkmı kalsın bılmıyorum.
özel anadolu hastanesıne göturdum ama eve yolladılar.şikayet devam ederse gelın dedıler.kusması felan.tomo sonucuda yarın verılcek dedıler   acil oldugunu göre göreErmm

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 15:34
Basit bir röntgen çekilse idi daha iyi olurdu. Esas mühim, "nörolojik " arazlarının olması.. Bana kalırsa biraz baştan savma bakılmış, siz daha ciddi bir hastanede tekrar gösterin. Uyuması hastalığı ağırlaştırmaz. Beyinde ciddi bir hasar varsa, çocuk derin uykuya dalar. Uyutmayarak hastalığı önleyemezsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 00:39
hocam teşekkur edrım. tomo temız.ama kusma devam ettı.yeşil.kakasıda yeşil.koyu.ve ıshal. kustugunda az bı kanda vardı.devlet hastanesıne göturduk ve ılaç yapmış.dedıler.dun 2 tatlı kaşıgı at.rax ve 825 mg kloral dehıt verdıler. 2-3 saat ara ıle.uyumadı dıye. o yapmış olabılırmı.
kızımın epılepsı rahatsızlıgı varıd.ama epeydır havalemız yoktu.bı kaç saat önce yıne havale gçırdı ve uyudu. düşmeye baglı etıklemiş olabılırmı havalemızı.                  sızcede ılaç mı yaptı bu kusma kan olayını

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 10:33
Bilemem, görmeden bir şey söylemem zor. O yüzden uyanık olun, en ufak bir farklılık görürseniz tekrar doktora gösterin. Düşme sonucu dilini ısrmış veya yanağı zedelenmiş olabilir.. Doktor bakmadı ise siz bir bakın.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 13:57
agzımızda dılımıze yok.dudagı patlak ama.   kusunca glıyor kan.baktım agzına bogazına bişey yok.göturdum geçer dedı yolladı devlet hastanesı.göz altları burnu morardı buraları vurmadıgı halde.havale durmadı.kullandıgımz ılacı artırdılar.düzelınce tekrar aynı duzeye düşecekmiş  d.pakin

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 17:01
Saçlı deriye olan darbelerde, doku arasına sızan kan, o bölge dar olduğundan, orada birikemeyip, göz çevresine ve surata gelir, normaldir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat