Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bıldırcın yumurtası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20957
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 09:30

Konu: bıldırcın yumurtası
Mesajı Yazan: ümitçınar
Konu: bıldırcın yumurtası
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 16:29
benim 27 aylık bir oğlum var 2 gündür bıldırcın yumurtası içiriyorum bunun yanında kahvaltıda 1 tavuk yumurtasıda yiyor(kahvaltı olarak başka bişeyde yemiyor )fakat ilk gün gece ateşlendi ve 2 gündür ateşli bide dün 4 kere sıvı bi şekilde kaka yaptı acaba bünyesine bu yumurtalar ağırmı geliyor çok endişelendim. birde çok iştahsız bi çocuk oyunla yedirebildiğim kadar yediriyorum 2.370gr doğdu şu anda 13 kilo boyu 87 normalmi.bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 16:35
Hiçbir yumurtayı çiğ vermeyin.. 3cm. boy ve 1 kilo fazlası var. Maazallah bir de yese!!!

Mesajı Yazan: ümitçınar
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 16:40
çoook teşşekkür ediyorum peki bıldırcın yumurtasına devam edeyimmi yağda pişirerekmi vereyim.buarada sizi televizyondanda takip ediyorum ve bizleri gerçekten çok aydınlatıyorsunuz sayenizde çocuklarımızı bilinçli bi şekilde büyütüyoruz.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 10:06
Bıldırcın yumurtası matah bir şey değil, 6 tane filan yerse 1 tavuk yumurtası eder. Nasıl pişirdiğiniz fark etmez.

Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 11:08
Hocam merhaba,
Konu açan arkadaştan özür dileyerek ben de bir soru sormak istiyorum bıldırcın yumurtası hakkında.
Benim oğlum yumurta tadını sevmiyor, nasıl denediysem bir türlü yediremedim. Bende hergün 2-3 tane bıldırcın yumurtasından omlet tarzı şeylere yapıyorum içine peynir, tereyağ,süt, patates falan katarak.Bıldırcın yumurtasının tadı normal yumurtaya göre daha hafif olduğu için onu artık krep niyetine yiyor herhalde.Bende hiç yumurta yememesinden iyidir diye en azından haftada birkaç gün böyle veriyorum, diğer günler yumurta yedirmeye çalışıyorum.
Geçen bir sitede yazı okudum. Bıldırcın yumurtası haftada birden fazla verilirse bünyeye ağır gelebilirmiş diye.Böyle birşey var mı gerçekten?
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2009 Saat 19:18
Hikaye... Çok satılsın diye bir "beyaz yalan" söylerseniz, işte böyle ters teper, millet de çok kuvvetli imiş diye yemeğe korkar. Abartmakta üstümüze yoktur zaten. Yok "bir tanesi 6 tavuk yumurtasına bedel" gibi uçuk iddialarda bulunursanız, işte böyle ters teper..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat