h1n1 aşısının 2. dozuna gerek varmı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21212
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 07:16
Konu: h1n1 aşısının 2. dozuna gerek varmı
Mesajı Yazan: selmaseker
Konu: h1n1 aşısının 2. dozuna gerek varmı
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2010 Saat 22:45
merhabalar. doktor bey....1.sorum: yine h1n1 aşı konusu...artık sıkıldım aşıyı vurdurduk derken yine kafalarımız karıştı...aşılar ellerinde kalan ülkeler aşıları satıyorlarmış.insanlar 2.dozları yaptırmıyorlarmışş.kızıma 2.dozu vurdurma zamanım geliyor acaba yaptrımasak tek doz korurmu?yarım doz yapılmadı kızıma normal yetişkinlere yapılan dozda yapıldı (kızım 13 aylık)bu doz korurmu?aşıyı yaptırmakda yanlışmı yaptık acaba. 2.sorum.kızım 3 gündür kendisine vuruyor.birşeye hayır desem olumsuz cevap versem yada oyuncaklarıyla oynarken birşeyi yapamasa hemen kendine vuruyor....ne yapmalıyım acaba normlamı yoksa?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:09
1-Aşının ikinci dozunu yaptırın.. Tek doz, ilk yapıldığında tam koruyucu olmuyor..
2-Sizi kandırıyor, ilgilenmeyin, bir müddet sonra vazgeçer.
|
Mesajı Yazan: selmaseker
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:11
merhabalar...doktor bey sizin cevaplarınız beni çok güzel tatmin ediyor teşekkür ederim.
sorum şu: 13 aylık kızıma şimdiye kadar hiç balık yediremedim balık yağı kullansam yerine geçermi(hangisini önerirsiniz)
kırmızı etide de yemiyor kıyma olarak yiyior çorbalarında.o yeterli olurmu.
yemeklerini hep çorba olarak yemek istiyor.şimdiye kadar hiç blendır
kulanmadım ama şimdi minik de olsa bezelye kadar da olsa ağzına bişe
gitse hemen diliyle iteliyor 5 tane dişi var.acaba normalmi?yoksa ben
biyerlerde hatamı yapıyorum.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:25
Sizin çocuk, fabrikadan bu şekilde çıktı, idare edeceksiniz. Gerekirse, "blendır" kullanmanızda bir sakınca yok.. Balık yağı, balığın yerini tutmaz. Balık yağını rahat verebiliyorsanız verebilirsiniz... Verirken harp çıkıyorsa, gereksiz. Kıyma aynen et gibidir, kıyma olması ile değerini kaybetmez..
|
|