İştahsızlık ve demir takviyesi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21292
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:15
Konu: İştahsızlık ve demir takviyesi
Mesajı Yazan: dilekakal
Konu: İştahsızlık ve demir takviyesi
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2010 Saat 15:23
Sayın Dr. Kadir Bey,
4 ay bir haftalık bir kızım var. Şu ana kadar anne sütü aldı yalnızca - bir dönem sütüm bol olmasına rağmen 15 günlük -günde 135ml toplam olmak üzere- mama takviyesi yapmıştım bir doktor yüzünden . Ama onun dışında yalnızca anne sütü aldı, göğsümü tutmayı beceremediği için hep sağıp biberonla verdik sütü normalde günlük 800ml süt içen kızım bu aralar 600ml ancak içiyor o da yalnızca uyurken, aslında aç ama uyanıkken verdiğimizde kaskatı kesiliyor, diliyle veya elleriyle itiyor biberonu resmen savaş halindeyiz. Bu arada kızım 6,350 gram- 2560gram doğmuştu. Bu iştahsızlığın sebebi ne olabilir daha doğrusu iştahsızlık demeyeyim uykusunda çok güzel içiyor ama sürekli uyutmaya çalışmakta çok zor oluyor. Sizce bu inatlaşmanın huysuzluğun sebebi ne olabilir?
Ayrıca dün sağlık ocağından demir damlası vermişler aslında ben kullanmayı düşünüyordum ama doktorumuz ben söylemeden sakın kullanmaya başlamayın dedi , sizin değerli düşüncelerinize çok önem verdiğim için size sormak istedim siz ne öneriyorsunuz bu konularda?
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 14:18
Kilosu ve gelişmesi iyi.. 3.5 kilo doğanlara göre cok az bir eksiği kalmış, onuda kapatacak..Demiri kullanmayın.
|
|