Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızlarım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21608
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 14:22

Konu: kızlarım
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Konu: kızlarım
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2010 Saat 13:58
arkadaşlar sizlerin fikirlerine ihtiyacım var..çünkü kafam çok karışık..
kızlarım 1 yaşına girdiler fakat bazı şeyleri doğru düzgün yapamıyorlar..
mesela : el sallamak,gel gel yapmak, bişey sorduğumda göstermemek (burun nerde ,gözlerin nerde gibi) bun gibi birçok şeyi yapmıyorlar...nette baktığımda 1 yaşındaki bebekler çoğu şeyi yaparlarmış..
elimden geldiğince ilgileniyorum ama yinede yapmıyorlar....endişeleniyorum.acaba gelişimlerinde bir sorun mu var diye...
doktorumuza sordum senin bebekler biraz ağır kanlılar ondandır dedi..ama yinede kafam çok karışık..
dilleri iyi yani konuşmaları git gide gelişiyor : baba-mama-meme-cici-dede gibi şeyleri söylüyorlar..
arada reklam izliyorlar acaba zararı olurmu.?

sizlerin kuzuları 1 yaşında neler yapıyorlardı..?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2010 Saat 16:26
Nailem konuşma ve gelişim her çocuğun farklı onu bilir onu söylerim
2007 yılı anneleri sayfasında yavrularımız hakkında yazışıyoruz orda kendini çok güzel ifade edebilen yavrular var maşallah ama benim üzüm gözlüm hala konuşamıyor bir tanem

Davranış şekillerinde gelince canım bencede yavaş yavaş gözlerini ve burunlarını göstermeleri gerek. alper gösteriyordu 1 yaşında şimdi sorsan ama göstermez inadlığından.

Reklam izletememek gerekiyormuş ama benim oğlan aksi gibi izliyor. onun için engellemeye çalışıyorum.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2010 Saat 16:33
dünürümün de dediği gibi her çocuğun gelişimi farklıdır.benim kızda reklam hastasıdır.meme emerken uyur ama reklam başladımı anında gözler açılır ve dikilir ayağa.LOLLOLLOLLOL engellemem mümkün olmuyor malesef.ama buna rağmen zerenin gelişimi çok şükür çok iyi.

naişim sende dert etme.bir müddet açma tv'yi ve onlarla oyun oyna bu nerde şu nerde gibi

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2010 Saat 17:20
endişelenme naile....belki yarın yapmaya başlayacak...Eylülde baybayın ne olduğunu biliyordu canı istedimi yapardı...ama şimdi bay bay de deyince hemen yapıyor....burnun nerde derdim...bebeğin burnunu gösterirdi...ama şimdi benim burnumuda kendinin kinide gösteriyor....

senin cadılarda biranda dediklerini yapmaya başlayacak....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2010 Saat 19:07
nailem benimkide yapmıyo..ben çok önemsemiyom,çünki yiğit te yapmıyodu ,sonra  bi açıldı ki sorma..

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 11:02
dün sizlere bu yazıyı yazdıktan sonra.tv kapattım..kızlarla oyun oynamay başladım..ama 5 dk sonra sıkıldıla biri bir tarafa öbürü bir tarafa gittiler....sinir oldum..neden oynamıyorlar diye...Angry
kendi hallerine oynamak istiyorlar..dokunmadım bende..
ve birde baktım ki selinim gel gel yapıyor Smileinanamadım...hep yapıyordum gel gel ama ilgilenmiyordu..
dün biranda yapmaya başladı...çok sevindim...
vee selinim 2-3 adım atmaya başladı..birkaç gündür belliydi yürüyeceği ama dün 3 adım attı ve hoop popo üstü düştü..LOL
artık fazla takmamaya karar verdim..demek ki çok uğraşınca tersine gidiyormuş...

teşekkür ederim arkadaşlar...

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 11:09
Nailem yazdıklarını gözlerimin önüne getirdim o kadar büyük keyif aldımki
maşallah güzel meleklerine yaa yerim ben o fıstık içleriniApprove

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 12:13
ayyyy naişim ne güzel gözün aydın canım.sen dert etme her çocuğun gelişimi aynı değil.senin kızlarının maşallahı var.hiç endişe etme onlar için.maşallah kuzucuklaraApproveApprove

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 12:17
valla canim benimki 16 aylik burnuunu gosterio anca
her gun tekrarliom ama nafile

zamanla ogrenirler herhaldee
Tongue

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 12:20
annelere herşey dert benim kızda 15aylık yürüdü dr.bile getirmiştim okadar çok üzüldümki yürümüyor diye şimdi 1dk bile oturmuyor yemeği bile ayakta yiyor oturtamazsın sandalye aldım otursun diye üstüne çıkıyor dr herbebek farklı karşılaştırma yapma demişti çocuğunu herkesin bebeği yürüyor demiş dr. güzel konuşuyordu emeklemedi popsunun üstünde sürtünüyodu takma daha neler yapar balkızlar annesiSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 13:44
evet arkadaşlar takmayacağım artıkBig smile az önce babamlada konuştum oda takma kızım diyor kızların gelişimleri çok iyi dedi..
bak gör dedi 3-4 aya kadar bir yürüyecekler,, bir konuşacaklar,, sen durun-susun dieceksin dedi..LOL

hadi inşallah dedim bende..Big smileBig smile

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 14:11
kesinlikle öyle nailecim.benim karşı siteden arkadaşımın kızı zerenden tam 1 ay büyük ama zerenden çok sonra yürümeye başladı.şimdi koşuyodur bileLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 14:57
Naile sevindim senin adına.
Inan o an yapmasalar bile, emin ol kaydediyorlar. Sen göstermeye, ögretmeye devam et... Elife renklere yogunlastırıyorum o an söylemiyor  karıştırıyor. Bugun bir baktım ki, oyuncak bardakların rengini söylüyor sıralıyor, aynılarına koyuyor.

Şunu unutma, çcocuklar kurumamış beton gibiler, biraz daha teknolojik yaparsak, boş cd gibiler. Ne verirsen alırlar, ama hemen göstermezler. Bir den bir bakarsın ki, öğrettiklerini tekrarlıyor, o zaman alırsın meyveyi.. Sıkma canım kendini.
Ben teker teker sen iki tane birden iki insan buyutuyorsun...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat