Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GAİTA TAHLİLİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21677
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:18

Konu: GAİTA TAHLİLİ
Mesajı Yazan: FİLİZA
Konu: GAİTA TAHLİLİ
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2010 Saat 13:07
Hocam merhabalar,

Kızım tam 17 aylık. Anne sütü alıyor. Bunun dışında yemeklerden ve meyvalardan yiyebildiği kadar vermeye çalışıyorum.
Sorum şu; sabah kaka kapmıştı kakasıyla birlikte beyaz sümüksü bir kalıntı vardı. Tahlilil ettirdik sonuç aynen şöyle;

10-12 eritrosit, bol miktarda fetal lokosit ve entemoeba kisti görüldü."

Doktor mikropik olduğunu söylemiş.  Bebekliğinde de kakasında sümüksü görüntü vardı. Dr. 1 yaşına kadar damacana suyuyla yıkatmıştı.

Kızımın keyfi ve sağlığı yerinde görünüyor hasta gibi değil. Ayrıca meyveleri de sirketi suda bekleteyim mi ?

Sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 10:32
Tek başına "sümüksü kaka" bir şey ifade etmez.. Biraz acemilik olmuş.. Damacana suyu ile banyo ha!!! Enteresan...Sirke yerine yeni çıkan "Ek/sir"  daha etkili.. O gördüğünüz kakayı çok yediği zamanlarda gene göreceksiniz..  

Mesajı Yazan: FİLİZA
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 15:21
Hocam bir şey daha ilave etmek istiyorum.

Dün 3 kez kaka yaptı. Hepside aynı sumuksü kaka olarak ve çok kötü kokuyor. Tahlil sonuçlarında da yazdığım gibi kakasında az miktarda kanda vardı kızım amip mikrobu kapmış olabilir mi.
Musluk suyuyla banyo yaptırrıken suyu yutuyor yada yerden birşeyleri ağzına atıyor. Engel olmaya çalışsam da ...
Flagyl şurup kızım için yarar mı ne dersiniz yada bir şey yapmadan durup akışınamı bırakayım ?

Saygılarımla,

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 12:42
Sulardan ziyade, yiyeceklerden olur.. Eğer çocuğunuzda "hasta" tablosu varsa, tedaviyi kullanın.. Eğer hasta görünümü yoksa, çok yemekten oluyor..Tek başına "entemoeba" kisti görüldü diye rapor verilmez. Bu laubaliliktir. Adam gibi belirtisin.Entemoeba Coli'mi, Entemoeba Histolytica'mı.. Tabii birde "Giardia kistleri " var ama duymadıklarından eminim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat