Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tonsilit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21685
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:49

Konu: tonsilit
Mesajı Yazan: durucan
Konu: tonsilit
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2010 Saat 21:42
iyi günler doktor bey.. 25 aylık kızım var.
-----çarşamba akşamüstü başlayan ateş için perşembe günü doktora götürdüm. sadece yüksek ateşi vardı 2 -2.5 gün sürdü kulaktan 38.9-39.4 arası. doktor muayene etti ve boğazları kızarmış tonsilit teşhisi koydu ve  augmentin bıd- ve dolven verdi. ben ateş düşürücüyü kullanmadım. antibiyotiği kullanıyorum. başka hiçbir belirti yoktu. ama dünden beri (biraz üşüttüm sanırım... yolculuk yaptık 10 saat kadar sürdü yoruldu)ara ara öksürüyor dolu dolu ve sesi çatallı çıkıyor. balgam kusuyor.
----tekrar götürmem gerekir mi?ciğerlerine inmiş midir..
---- birde  7 kez hastalandıysa 5'i tonsilit. bademciklerini mi aldırmak gerekir. ne yapmalıyım...
--- yeğenime geçen çarşamba kriptik tonsilit teşhişi konmuştu kızımla cumartesi görüştüler. acaba hastalık aynı mıdır? tehlikelimidir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 10:27
Başka bir doktorun teşhisine dayanarak yorum yapmak çok yanlış bir şey. Bizde nedense, hiç "Grip" teşhisi konmaz, ya "Tonsillittir" 2 yaşında olmaz( genellikle virütiktir)  Üşütmekle hastalık olmaz, sadce direnç düştüğü için, hastalık ağırlaşır. Antibiyotiğe rağmen iyileşmemesi, biraz grip lehine.. 2 yaşında bademcik ameliyatımı???? Daha neler... Bir kan sayımı yaptırıp, Lökosit(WBC) sayısına bakın, veya bana yazın, EĞER BU DEĞER DÜŞÜK İSE, viral enfeksiyon demektir ve antibiotik gerekmez. Grip ise, tedavisi yok, rahatlatmak için de eski maillere bakın.  

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 11:37
Antibiyotiği yarıda bırakayım mı? mutlaka doktora götürmeli miyim? yada ne kadar bekleyeyim?

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 12:38
Lökosit değerini bilmeden kesin bir şey söyleyemem..

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 18:04
doktor bey en kısa zamanda tahlili yaptırmaya çalışacağım. öğrenmek istediğim eğer virütükse antibiyotik gereksizse kesersem antibiyotiğe karşı direnç gelişirmi, birdaha aynı antibiyotik işe yaramaz mı?

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 10:23
Mevcut olmayan bir bakteri nasıl direnç geliştirecek???

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat