Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşme- kafa tomogrofisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21741
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 23:07

Konu: düşme- kafa tomogrofisi
Mesajı Yazan: atos
Konu: düşme- kafa tomogrofisi
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 10:34
hocam kızım 6 aylık .dün yataktan düştü ağlaması durmayınca doktora götürdük tomogrofi çekildi.tomogrofi çekilirken benden imza aldılar ben o panikle imzaladığım kağıtta ne yazdığını okumadım bile.herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür.Benim size sorum tomogrofi çekimi sırasında alınan radyasyon kızımın bundan sonraki gelişimini engellermi çok endişeleniyorum bilgi verirseniz sevinirim .birde tüm vücudna babygram diye dozajı düşük bir film çektiler.cevabınızı bekliyorum

-------------
BELİNAY

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tunahan
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 10:38
benim oğlumda 9 aylıkken yataktan düşmüştü ve bir hafta sonra kafasının sağ üst tarafında şişlik oluşmuştu şişliğe bastığımızda içine çöküyordu çok endişelenmiştik film ve tomogrofi çekildi çok şükür bişi çıkmadı.ama benim de hala endişelerim ileride bununla ilgili bi sorun çıkmasından korkuyorum...bilgilendirirseniz çok sevinirim

-------------
derya

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 10:38
hocam size belirtmek istediğim birşey daha var. kızımın nasıl düştüğünü görmedim ancak gözlerinde kayma hissedince hemen hastaneye koştum çocuk cerrahı baktı kayma olduğunu söyleyince hemen tomografi çekelim dedi allahtan bir sorun çıkmadı .tomogrofinin kızımın beyin gelişiminde bir sorun çıkarması beni endişelendiriyor ama tomogrofiyi çektirmek zorundaydım çektirmesem daha ciddi bir şey olur diye endişelerim olacaktı. Bilgi verirseniz sevinirim .cevabınızı bekliyorum

-------------
BELİNAY

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 10:44
Bu tetkikler her düşene değil, "Nörolojik arazları" olanlara çekilmesi gerekir(di)... Neyse... Bu yaşlarda "bıngıldak" henüz açık olduğundan beyin zedelenmesi nerede ise imkansızdır. Ancak "Trafik kazası" gibi durumlarda olabilir.. Zaten, çocuk düşer düşmez ağladı ise, bir tehlike yok demektir.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 11:14
hocam bıngıldağın açık olup beynin hasar almaması durumundan kastınız düşmesi ile ilgli sanırım.Düşer düşmez ağladı doğru.Tomografiyi çektirmiş bulundum bir kere. Kafadan tomografi çekimi 6 aylık bir bebekte gelişimle ilgili bir araz oluştururmu? oluşturursa bu düşük bir ihtimalmi cevabınızı bekliyorum.Teşekkürler.

-------------
BELİNAY

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 14:40
Bir araz olmuyorda, lüzumsuz iş... Her düştüğünde çektirirseniz can sıkıcı oluyor. 1 hafta sonra bir daha düşerse ne yapacaksınız??? Bıngıldak açık iken, düştüğü anda kafatası iyi esneyebildiğinden içerde hasar olmuyor..

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 14:49
hocam  cevabınızla beni çok rahatlattınız size ne kadar teşekkür etsem azdır.İnanın tomografi çekildiğinden beri yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum.o anda sağlıklı karar verenmedim daha doğrusu doktora itiraz etmeyi doğru bulmadım ama dersimi aldım çokkkkk teşekürler .Smile

-------------
BELİNAY

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat