Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük-pnömoni?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21885
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 14:26

Konu: öksürük-pnömoni?
Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Konu: öksürük-pnömoni?
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2010 Saat 20:26
merhaba doktor bey..
kızımın(22aylık) cumartesi sabah başlayan öksürük ve burun tıkanıklığı vardı.o günden bu yana sizin grip tavsiyelerinizi uyguladım.çarşamba günü ise ateş başladı.burun akıntısı şeffaftan yeşile döndü..her şey önceki grip vakalarımız gibiydi yani.(ağız kokusu yok ve nefesi de 30sn.23 tü:))gece 39.8e kadar yükseldi ateşi.1kez ağrıları için minoset verdim ama ateşi düşürmedi.sabah kendiliğinden düştü.en son 37 de.bugün dr.a gittik,maksat kan sayımı.
sonuç:crp73 normal aralık 0-5.0
      wbc13,5             4.0-10.0   
bu durumda anladığım kadarıyla a.b gerekli?
dr. ise dinlemede bronşit var dedi!film istedi.o anda size tlf. edip ne yapayım hocam demeyi çok isterdim.tahlil sonucundan sonra çektirdim.neyse temizmiş,ama dinlemede var diyerek;multisef günde 2*600mg 5 gün ardından oracefin verdi.?henüz almadım ilaçları,yarın sizin tavsiyelerinize göre hareket edeceğim.teşhiste pnömoni yazıyor?ne yapmalıyım hocam?
öksürüğü balgamlı ama sanki köpek havlaması nıda duyar gibiyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2010 Saat 11:00
Basit bir "Boğaz enfeksiyonuna" benziyor. Ağızdan ilaç alabiliyorsa, iğneler gereksiz.. Sadece şurup yeterli olur.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2010 Saat 11:22
sağolun hocam,cevap gelmezse ne yaparım diye düşünüyordum.:(
dr.a bende söyledim iğne yerine ilaç olsa diye ama dinlemedi. bu durumda hangi a.b.yi ne şekilde kullanmalıyım.orasef..olur mu?
bir de ilaçlara başlamadan ateşinin düşmesi iyiye işaret değil mi?gece fazla yükselmedi ateşi olsa da.şu anda da 36.5.
çok teşekkür ederim yardımlarınız için..

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2010 Saat 12:06
Orasefde olur, Augmentin400 de olur. Eğer ateşi yoksa zaten değil iğne, hiçbir antibiyotiğe gerek yok demektir.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2010 Saat 13:02
:(ne yapayım ben şimdi?gereksiz yere a.b kullanmak en istemediğim şey..
1-ilacı alıp ateşi başlarsa kullanmaya başlamam mı mantıklı?
2-sağlık ocağındaki dr.larda şansımı deneyip ciğerlerini tekrar dinletmem mi mantıklı?
bir de filmde bir şey çıkmayıp,dinlemede var demesi mantıklı mı?
korkuyorum ilerlerse diye,hata yaparsam diye..
ateşi düştüğüne göre bakteriyel bir durum değil mi demek istediniz.?
çok meşgul ettim hocam,ama sağolun ne diyeyim....

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2010 Saat 12:29
Ateşi yok olduğu sürece, ne antibiyotiğe nede ciğerlerini dinletmenize bir gerek yoktur. Viral bir ajan akciğerlerine inse bile tedavisi olmadığı ve gerekmediğinden, kendiliğinden geçer. Tedavi gerektiren durumlarda zaten ateş kendisini belli eder.  

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2010 Saat 11:59
iyi pazarlar hocam:) anladım,tekrar ateşi çıkarsa doktordayız..peki kan tahlilindeki wbc 13,5-crp 73 sonucu ne anlama gelir..yani ben bu sonuctan viral olmadığını anlamıstım.nasıl yorumlarsınız?
umarım bu konuda son mesajımdır,bu hastalıkta böyle sonlanmıs olur..
birde 1,5 gün süren 40 dereceye kadar yükselen ateşi vardı,düşürmemem işe yaramış olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2010 Saat 12:31
Ateş düşürmeniz hiçbir durumda sizin bir işinize yaramaz... Tamamen "show" amaçlıdır.. Ancak çocuk çok rahatsız oluyorsa, daha ziyade ağrısını gidermek kastı ile ateş düşürücüyü kullanırım..Viral enfeksiyonlarda, aynen "Kızamıkta" olduğu gibi ilaçlar ters teper.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2010 Saat 12:48
yok hocam,zaten hiç ilaç kullanmadık..ama benim merak ettiğim test sonucunda  wbc nin yüksek çıkmasıydı..buna rağmen viral olabilir mi.şu an sadece öksürüğü devam etmekte..
son mesajım olamadı:)

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2010 Saat 09:55
Her laboratuvarın "normal aralığı" farklıdır. Bazı laboratuvarlarda "WBC 13.5" normal sınırdadır. Sonuçta çocuk iyi ise, fazla üstünde durmayın.. Hiçbir zaman tek başına "ateş", tek başına "WBC sayısı"  karar vermekte yeterli değildir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat