ateşli havale
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21992
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 20:10
Konu: ateşli havale
Mesajı Yazan: ilhan06
Konu: ateşli havale
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2010 Saat 12:05
hocam merhabalar,burada ailelere verdiğiniz yardımlardan dolayı size ne kadar minnet duysak azdır diyerek sorumu sormak istiyorum.Hocam 4yaş 2 aylık bir erkek çocuğum var,ilk ateşli havalesini 1 yaşında geçirdi,ikincisini 2.5 yasında yine ateşli olarak geçirdi ve son olarak 4.2 yaşındayken yani 15 gün önce boğaz enfeksiyonu tanısıyla geçirdi.Bunun üzerine nöroloji kliniğine başvurduk muayenesinden sonra doktor uyku eeg si istedi eeg sini göriyim ondan sonra konusalım dedi.Bende bunun üzerine doktora birsey mi gördünüz hocam dedim,o da bana birsey görsem neden size söylemeyim dedi,buraya gelen tüm ateşli havalelerden sonra eeg istiyoruz zaten dedi.Ama ben bu konuyu taktım kafama bir kere ve cok korkuyorum acaba cocugumda epilepsi olmus olabilirmi inanın 20 gündür dünyam karardı.Acaba doktor birsey gördüde eeg sinden sonra kesin konusuyummu dedi felan diye kuruntu yapıp duruyorum nolur beni aydınlatın.Şimdiden verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2010 Saat 12:14
Ne tesadüf, bizde hiçbirinden EEG istemiyoruz... Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi ve konu ile ilgili eski mailleri okuyun.. Zaten, 4 yaşından sonra nadiren, 7 yaşından sonra hiç havale geçirmeyecek...
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2010 Saat 13:29
hocam tekrar merhaba,önceki makalelerinizi ve maillerinizi inanın defalarca okudum.Ama benim gittiğim nöroloji kliniği devlet hastanesi olan eğitim ve araştırma hastanesiydi yani eeg yi duygusal açıdan istediklerini düşünmüyorum.Ayrıca nörolog doktorun kendiside ateşli havalelerin yüzde 10 unda epilepsi görülebilir dedi.Tabi ben bundan sonra internette sürekli araştırdım hemen heryerde ateşli havaleyi epilepsiyle ilişkilendirmişler verdikleri oranda nöroloğun verdiği oranlara çok benziyor.Birde hocam çocugumun geçirdigi her havale bir öncekinden daha az şiddetli oldu.İlki 4-5 dakika kadar ikincisi 2-3 dakika kadar sonuncusu ise en fazla 1 dakika sürdü.Sizce bunun nedeni yaşı olabilirmi teşekkürler
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2010 Saat 13:48
Hiç korkmayın, birdaha ateşi olduğunda sakın soğuk tatbik etmeyin... Zaten yaşı ilerlediğinden belkide hiç görmeyeceksiniz bundan sonra..
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2010 Saat 13:53
çok teşekkür ederim hocam,iyi günler iyi çalışmalar
|
|