Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çocuk felci aşisi acil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22344
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:41

Konu: çocuk felci aşisi acil
Mesajı Yazan: piraye
Konu: çocuk felci aşisi acil
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2010 Saat 12:26
merhaba dr bey bugün kızımın 18.ay karma aşisı vardi.çocuk felci aşisini ağizdan 2 damla olarak verdi ve 2 saat su vermeyin aşinin etkisini azaltır dedi..ama çocuk bu istiyor gerçekten vermemem mi gerekiyor ve çocuk felci aşisinin ağizdan verilmesinin çocuk felci yaptığı doğrumu neden ağizdan yaptılar karmanın içerisinde yokmuydu ki :(((

eğer ki  çocuk felci aşisinin ağizdan yapılmasi çocuk felci yapıyorsa (yapma ihtimali çok az bile olsa) bu ne kadar sürede farkedilebiliyor...

lütfen bize bir cevap endişelendim:(((

teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2010 Saat 15:54
Bir şey bildiklerinden değil, öyle ezberledikleri için, papağan gibi aynı anlamsız lafları söyleyip duruyorlar... Çocuk felci aşısından sonra, isterseniz anında su verebilirsiniz... Aşının etkisi filan azalmaz, zira, virüsler ağıza damlatıldığı anda, hücre içine girerler. Mideye sadece o virusları taşıyan "su" gider... Ne zannediyorlarki??? O sıvı zeytinyağımı??? Dediğiniz doğru, karma aşıların içinde zaten "Salk" tipi Çocuk felci aşısı var. Ağızdan verdikleri "Sabin" cinsi aşı, canlı aşı olup, nadiren de olsa felç yapabiliyor. Ama sizin çocuklar ilk aşıyı karma aşı içinde aldıklarından, böyle bir risk YOK....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat