Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Seven seas ve ferro sanol

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22398
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 00:35

Konu: Seven seas ve ferro sanol
Mesajı Yazan: dilekakal
Konu: Seven seas ve ferro sanol
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2010 Saat 13:45
Hocam iyi günler,

Haftasonu kızımı 6.ay kontrolü için doktora götürdük. Bu doktora yeni başladık bir önceki doktorumuz 4.ayda sağlık ocağında verilen demir damlasına başlamayın demişti bu yeni doktor ise niçin başlamadınız dedi kafam çok karıştı doğrusu. Çoğu bebekten demir eksikliği vardır başlayın dedi. Ben yinede yrn hemogram testi yaptırdıktan sonra eğer ihtiyacı varsa başlamayı düşünüyorum.
Kızım 2560 gram doğmuştu ve yeni doktor doğum ağırlığına fazlasıyla taktı. Daha ek gıdaya yeni geçecek olan kızıma seven seas balık yağı önerdi, sizce ek gıdalara bile başlamamış bir bebeğe ek gıdalarla birlikte balık yağı vermek ağır gelmez mi? Kızım 38. haftada doğdu 2560 gram olarak sizce düşük ağırlıklı bebekler kategorisine mi dahil oluyor , bu düşük ağırlığın kızımda yarattığı doğumsal herhangi bir eksiklik söz konusu mudur? Ama kızımın gelişimi iyiydi 5 ay 3 haftalıkken 6800kg 66cm'di

Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2010 Saat 22:50
Doğum kilosu neyse ne... Saçmalıyor... Sözüm ona eski doktoru karalayacak... 2.5 kilo doğmuş çocuğun hiç bir özelliği yoktur, diğer bebeklerden farklı bir tedavi gerekmez, siz eski doktorunuza dönün, canınız yanacak... Sırf kuyudan "taşı" çıkartmak için çocuğun canını yakacaksınız... Demire filan gerek yok, benim "Demir eksikliği tedavisi" makalemi ( yazarlar bölümünde) ve eski mailleri okuyun.. Macera aramayın, dönün eski  doktorunuza . Adam doğru söylemiş...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat