Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

orta kulak iltihabi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22427
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 05:50

Konu: orta kulak iltihabi
Mesajı Yazan: yasakt
Konu: orta kulak iltihabi
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2010 Saat 16:44
Doktor bey,
10,5 aylik oglum, 1,5 ay icinde 2.kez kulak enfeksiyonu geciriyor.Bu hastaliklar krese baslamasiyla olustu. Bu yuzden neden hastalandigini anlayabiliyorum ama iki seferde de kulaga sicramis olmasi endiselendiriyor.
persembe gunu claritromycine (hollanda da yasiyoruz, ev doktorunun verdigi ilac) antibiyotik kullanmaya basladik, gunde iki doz.. Ancak hala olumlu bir etki goremedim, hala atesleniyor. az once olcugumde atesi 39,4 du.
Ilacin etki etmesi icin daha ne kadar beklemeliyim? Bu surenin sonunda nasil bir yol izlenmeli? Ilk enfeksiyonunda 1.hafta amoxilin kullanmistik. O etki etmeyince yine bu claritromycine vermisti. Acaba bu ilaca direnc gostermis olabilir mi?

Bana yol gosterirsenz cok sevinirim. Yoksa, ev doktorlari herseye normal normal diyip salliyorlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2010 Saat 19:33
Boşuna uğraşıyorsunuz, kulağa vuran iltihaplar, genellikle "viral" enfeksiyon olup, antibiyotikten fayda görmezler...Ancak kulakta biriken sıvı mikrop kaparsa gerekir. Kulak iltihabı esasında iltihap olmayıp, "mekanik" bir durumdur. İliadin (veya Otrivin)ped. burun damlası( günde 2x2 şer damla, 3 gün) ile Öztaki borusunu çalıştırdığında herşey kendiliğinden düzelir..  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat