Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hocam neden bukadar cok su ıcıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22597
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 23:40

Konu: hocam neden bukadar cok su ıcıyor
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: hocam neden bukadar cok su ıcıyor
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2010 Saat 20:55
hocam aslında benımde dıkkatımı cekmıstı ama onemsemıstım.oglum gun ıcınde neredeyse 500 kg su ıcıyor.verdıkce ıcıyor mutfaga gıdıp bardakalrı gosterıp aglıyor verıyorum yıne ıstıyor.e suluga koyuyorum mıktarını kontrol etmek ıcın karın doyurur gıbı kı resmen karnını doyuruyor sureklı su ıcıyor.bu sıralar neden bılmem ıstahsızda ogun atlamaya basladı sadece sabah kahvaltısını yıyor sonrasında sundugum herseyı cıldırı gıbı reddedıyor su ıstıyor.bırde hocam hem yemegı yemıyor hemde kılerden bıskuvı kuru fasulye gıbı seylerı ıstıyor.onlarda tok tutmadıgı ıcın aclıktan agzı kokuyor huzursuzlanıyor.ben oglumu anne sutunden kesıtıgmden berı boyle acaba psıkolojık bır durummu banamı kızdı ondanmı boyle yapıyor?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2010 Saat 20:56
eger bana kustude ondan ıse napmalıyım nasıl bır yol ızlemelıyım?cok su ıcmesını esım sıze sormamı ıstedı.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2010 Saat 12:14
Diabetes insipitus diye bir hastalıkta çok su içerler ama su miktarı, 10-12 litreyi aşar.Genede hastalıktan şüphe ederseniz, bir idrar tahlili yaptırıp bana yazın... Su yerine süt içmesini tercih ederim... Suyunu "kaynamış-ılımış" hamam suyu gibi verin, sütü soğuk verin..

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2010 Saat 15:24
suyumuz aslında kombı borularının uzerınde ama daha sıcak su vereyım ah ne ıyı olur sutu ıcse bı.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2010 Saat 21:58
hocam merhaba;ogluma kan alarak seker olcumu yapıldı normal dendı.ayrıca boyu ıcın el bılek grafısı cekıldı oda normal cıktı.ıdrar tahlılınden ıle tum ıc organ fonksıyonlarına baktı dr onlarda normal dedı.3 ay sonraya yıne gel dedı eger grafısınde bır dusus varsa baska bır problem var dıycem dedı.zaten boyle gıderse dusecekte emınım cunku cocuk yedıgı bı muhallebı vardı artık onuda yemıyor.aksama kadar ayran ve bebe bıskuvısı yemek ıstıyor.3 gun oldu sabırla sundugum yemege saldırmasını beklıyorum o benımle bıskuvı kavgası yapıyor.aclıktan agzı kokuyor less gıbı su ıcmeye devam...suandada kucagımda bıskuvı ıcın aglamaktan kan ter yoruldu uyuyor en sevdıgı corbasıda karsımda sogudu.sızce bu kecı acıkıyorda ınatmı yemıyor yoksa ıstahmı yok.sıpraktın versem ıse yararmıkı 1. sebepse eger.bu arada kılosuda bu ay sonunda 11.400 ıken 10.950 ye dusmus hocam.boy yıne aynı.Tongue

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2010 Saat 09:51
Sipraktin; aç karnına 2x1/2 ölçek, 3 gün ver bir bakalım, sonuç ne olacak... Konuşalım. Diabetes insipidus'da kan şekeri normaldir ( bu sebeple diğer adı, "tatsız diyabettir" ). Hipofizde bir araz vardır.Ama belirttiğim gibi, 10-12 litrenin üstüne çıkar

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2010 Saat 11:33

18 aylık bır bebegın mıde hacmı ne kadarkı?10 12 lt yı bulmaz kesınlıklede belkı onun yasındakı bır bebek ıcın bu mıktar 1 lt olsa...zaten 1 lt yıde bulmuyor sut yerıne ayran ıcırıyorum hocam sutu dedıgınız sekılde verdım almadı uyanık bana balkonu gosterıyor damacananın yerını bılıyor ukela.ayranı severek ıcıyor.hem daha az su tuketıyor bu sekılde.3 ay kadar beklemeyecegım ve dr una soracagım diabetes insipidus rahatsızlıgını bana gore bısıyı yok ama suphe ortadan kalkmıs olsun(babasının suphesı)gece agız akıntısı ıstahsızlık ve nefes kokusu bunlar neye delalet edıyor acaba?evham yapmadan once spraktını deneyecegım hocam saygılar.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2010 Saat 15:38
hocam spraktın yarım olcek verdım bırde vıtagıl verdım az once hemde blenderdan falan gecırmeden kıymalı (normalde kıymaları tukururdu)patates yemegı yedı cok az da olsa yedı:)))ılaclar bukadar cabuk etmez sanırım bugun 4.ac gezdıgı gundu artık takatı tukendı herhalde oh olsun:)))

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2010 Saat 10:57
Diabetes insipit olduğunda o küçücük midesi ile o miktarı (tabii 1 gün içinde, bir seferde demiyoruz) içer... Sizde yok, boşuna uğraşmayın..Sipraktin, 4 saatte tesirini gösterir...

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2010 Saat 11:03
hocam spraktin sınır yaparmı?cocuk resmen delırdı.hıcbır sebep yokken kucagımdan kendını yere atıp tepıne tepıne son ses aglıyor.sakınlestırmek ıcın kucagıma almaya calısıyorum kendını yere kaydırıyor gelmıyor ellerını gozlerıne kapatıp aglıyor suratıma bakmıyor.uykusundan sonra bıraz gevsek olurdu kucagımda oksay oper uyku mahmurlugunu atmasına yardım ederdım cok hosuna gıder bu.dun uyandıgı gıbı basladı uykudan oncede oyleydı ılactansa kesmelımıyım cok fena tepınıyor.ama ısede yaramıstı dun ne guzel accık accıkta olsa corbasını yemegını aksam sutunu muhallebısını yedı guzel guzel.200 ml ayran yarım sımıt az cıkolatalı ekmek bıraz yumurta 2 tanede cokoprens yarım kase corba yarım kase kıymalı pataes yemegı bıraz badem bıraz fındık daha ne yıycek bunların hepsını dun yedı ılactan sonra.sızce kesmelımıyım?

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2010 Saat 11:35
%5 çocukta hırçınlık yapar, daha önceki maillerde yazmıştım... Karar sizin, değermi, değmezmi, siz karar verin. Hangi husus daha ağır basarsa, verin veya kesin..

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2010 Saat 14:36
suanda ıyı hocam vermeye devam edecegım cunku bugun yıne kahvaltı yapmadı:(degerlı yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat