Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sık sık terarlayan orta kulak iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22610
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 00:53

Konu: Sık sık terarlayan orta kulak iltihabı
Mesajı Yazan: nesrinfirat
Konu: Sık sık terarlayan orta kulak iltihabı
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2010 Saat 17:48
İyi akşamlar Kadir Bey!Benim 1.5 yaşında bir oğlum var son 2 aydır sık sık kulağı ağırıyor.Affınıza sığınarak biraz uzun olacak tedavi sürecimizi anlatmak istiyorum.İlk rahatsızlığında çocuk doktoruna gittik boğaz ve kulakta kızarıklık var dedi ve Augmentin, Peditus verdi.3-4 gün kullanımdan sonra gece ağlamaları kesilmediğnden  bir KBB uzmanına gittik Augmentine devam etmemzi söyledi ayrıca Aferin ve bir burun damlası(FTS) verdi.Tedavi sonrası bebeğimde bir iyileşme olmadı. Aynı Doktora gittik Suprax(antibiyotik) ve burun damlası verdi yine.Bunlarda bittikten  3 gün sonra bir akşam yine çok şiddetli ağlamaya başladı.Başka bir çocuk dokturuna gittik ciddi oranda Orta Kulak İltihabı var dedi 3 günlük ismini hatırlayamadığım bir iğne ve akabinde kullanmak için Augmentin verdi.Bi de Kış ayları boyunca bağışıklığı güçlendirmek için günde 3 defa 5 er damla Umca verdi.Bunları kullandıktan sonra bebeğim iyileşti.2 hafta kadar iyiydi geçen hafta yine gece ağlamaları ve kulak çekiştirmesi başladı.Yine aynı doktora gittik Losefer ve Forza verdi. Geçmezse KBB ye yönlendireceğini söyledi.Halen tedaviye devam ediyoruz bu kadar fazla anibiyotiğin bebeğimde ne gibi zararlar oluşturacağını bilmiyorum ve çok endişeleniyorum. Yeni çıkan dişlerinde renk değişimleri oluştu.Bana yardımcı olmanızı istiyorum birde bebeğimi yıkamaktan korkar oldum kulakları ıslanacak diye.Sabrınıza teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2010 Saat 10:33
Orta kulak iltihapları mikrobik değil, "mekanik" arızalardır... Genellikle Virütik enfeksiyonlar esnasında, Öztaki bosu oluşan ödem sonucu kapanır, ve orta kulağı nemli tutmaya yarayan "gözyaşı" gibi bir sıvı akamaz ve birikir, kulak zarına tazyik eder. Bu safhalarda antibiyotik gerekmez, hatta "Probiyotik" bakterileri öldürdüğü için zararlı bile olabilir... Zamanla uygun bir tedavi ile Öztaki borusu açılıp sıvı akıtılmaz ise, zar delinebilir veya bu sıvı mikrop kapabilir, işte bu safhadan sonra antibiyotik gerekir... Bunun için ilk tedavi, "İliadin pediatrik damla" ile (buruna ) günde 2x2 şer damla 3 gün damlatarak, Öztaki borusunun açılmasını sağlamak olmalıdır. Nadiren açılmadığında bu su zar dan iğne ile girilerek boşaltılabilir, çok sevdiğimiz bir usul değildir...  Bu suyun banyo suyu ile bir alakası yoktur, siz maşrapa ile kulağa kasten su dökseniz bile kulak iltihabı yapamazsınız..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat