m-s Yazdı:
benim sorunum biraz karmaşık sanırım.yeni bir ev aldık ama eşimin ailesinde alınan herşey eşimin babası üzerine yapıldığı için bu yeni evde onun üzerine yapıldı.ödemeyi eşim karşılasada tapu babasının üzerine.daha önce aldığımız yazlıkta da aynı şey sözkonusu.eşimin vefatı yada herhangi bir boşanma durumunda 2 çocuğum ve ben nasıl hak iddaa edebiliriz?yada çocuklarım resmi miraşçı oluyor diye biliyorum ama benim ne gibi bir hakkım olabilir?
şimdiden teşekkürler. |
Merhabalar
Öncelikle durumunuz gerçekten karışık ve zor. Eşinizle ayrılma durumunda herhangi bir hak talep edemezsiniz malesef. İradesiyle yapılmış bir işlem söz konusu herhangi bir irade fesadı yok. Eşinizin ölümü durumunda da pek farklı değil aslında sonuç. Ancak kayınpederinizin vefatı söz konusu olursa bu durumda eşiniz ve çocuklarınız eşiniz yaşıyor olsa da olmasa da mirascı olur. Ancak evin tamamı eşinize ve çocuklara kalmaz malesef. Kayınvalidenizin yaşıyor olması durumunda 1/4 ü kayınvalidenize geriye kalan kısım 3/4 eşiniz ve diğer kardeşleri (varsa) arasında paylaştırılır.
|