Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rotavirüs

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22832
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 02:44

Konu: rotavirüs
Mesajı Yazan: gaye
Konu: rotavirüs
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2010 Saat 23:16
Merhaba Kadir bey,

Rotavirüs ile ilgili makelenizde aşının 3 ayı doldurmdan önce yapılmaya başlanması gerektiğini yazmışsınız. Oğlum 14.09.2009 tarihinde doğdu. Ve bu aşının ilk dozu 19.12.2009 da yapıldı. Yani 96 gün oluyor.  İkincisi de 18.02.2010 tarihinde yapıldı. Bu da 157 gün yapıyor. Son dozunda 5 aya kadar yapılması gerektiğini belirtmişsiniz. Aşının ilk dozunun ve ikinci dozunun yapılmasına bu durumda geç kalınmış oluyor mu? Eğer öyle ise bu hastalığı geçirme riski nedir?

Bir de oğlum ayın 14.günü doğdu ama ilk iki ay ayın 14 de doktora gittim ve aşıları tam ayını doldurduğu zaman oldu. Bundan sonraki aylarda doktora gitme tarihlerimiz 17-20.günler olarak değişkenlik gösterdi. Böyle olması aşıların yanlış zamanlarda yapılmasına sebep oluyor mu? Doktorumuz bir hafta geç olmasının bir önemi olmadığı söylüyor. Teşekkür ederim....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2010 Saat 10:23
Bir yerlerde bir hata var ama nerde??? Rotavirus aşısı: İlk doz 3.5 aydan önce yapılmalıdır. Son dozu, 8. ay bitmeden evvel yapılmalı... Ya diğer aşılarla aynı gün, veya en az 30 gün aralar ile yapılmalıdır... Bazı doktorlar, sırf hasta heray gelsin diye aynı gün aşı yapmıyor, bu yanlış bir tutumdur.. Onların "uydurduğu" gibi aşılar "ağır" filan gelmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat