Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip bulaşıcılık süresi hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22845
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 21:23

Konu: Grip bulaşıcılık süresi hk.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Grip bulaşıcılık süresi hk.
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2010 Saat 21:46
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız  26 aylık,Eşim 2 gündür grip oldu ama ateşi yok soğukalgınlığıda olabilir.Su gibi burnu akıyor,çok sık hapşırıyor başka belirti yok.Kızımızdan uzak durmaya çalışıyor.Bazende maske kullanıyor ama her zaman değil.Sormak istediğim grip ateş düştüğünde bulaşıcılığı kalmıyor diye biliyorum.Ama şimdi ateşi yok ne zamana kadar bulaşıcılık sürer.Kızımız babasına çok düşkün ve çok yaklaşıyor.Havada ne kadar yaşar virüsler? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 07:45
Kızımda sanırım grip oldu bu sabah burnu su gibi akmaya başladı  :(( Ateşi yok.Birde çok hareket ettiğinde hoplayıp zıpladığında kısa kısa öksürükleri oluyor normal midir? Kaç gün sürer? daha önceki gripleri hep kulağına vurmuştu çok kere AB kullanmak zorunda kaldık.Yarın doktora götüreyimmi? Beklemekte sakınca varmı? Allah korusun ama Ciğerlere inmesi hangi durumlarda söz konusudur? Tekrar teşekkür ederim.Bal-limon ve cold-mix kullanıyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 10:57
Gribin ilk 4-5 günü bulaşıcılık vardır.. Ateşsiz olan gripler, uzun sürer. Vücut bazı virüsleri "adam yerine" koymaz, onları ciddiye almaz, antikor sisteminide çalıştırmaz..1-1.5 ay sürenler vardır. Havaların sıcak gitmesi ile bu tip virüslerin hastalıkları belirtisiz geçer. Kış mevsimini atlattığımız için korkmayın, zaten tedavileride yoktur...  

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 11:17
Merhaba Kadir bey, tuhaf birşey oldu kızımın ilk gün su gibi akan burnu şu an akmıyor sadece hapşırdığında akıyor ve arada çok küçük öksürüyor.Normal midir? Burun akıntısı devam etmsi gerekmez miydi eşimin bir haftadır akıyordu burnu.Kızımın akıntısı içe  akıyor olabilirmi? Birde gece 2 kere ağlayarak uyandı sonra 5-10 dk. içindetekrar daldı.Bir sorun olabilirmi.Ateş yok ve gayet hareketli maşalllah. Birde cold-mix kullanıyorum ama tıpasından damla şeklinde değil su gibi sürekli  akıyor bozuk sanırım.Dolayısıla fazla damlıyor.Bir pamukla başucuna çok yakın koyuyorum fazla damlaması sıkıntı yaratır mı?.

Son olarakta sabah kalktığımda boğazlarım ağrıyordu.Eşim baktı iltahaplanmış.Bu kızıma bulaşırmı? Yutkunamıyorum bile ateşim yok Ab almam gerekir mi?

Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 11:36
Hepiniz aynı hastalığı geçiriyorsunuz. Dilinizin üstünde "beyaz bir tabaka" yoksa, sakın antibiyotik kullanamayın... Havaların ısınması ile grip arazları çok azalır... Soğukta grip arazları daha belirgin olur. İlacın fazla damlamasının, ilacın aşırı sarf edilmesinden başka zararı yoktur. Şişeyi yavaş eğik duruma getirin... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat