Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo alımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22860
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 07:14

Konu: kilo alımı
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: kilo alımı
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 13:47
kolay gelsin kadir bey yeğenim için sizden yardım isteyecektim.
22.12.2009 doğumlu  doğum kilosu 3.200 boyu 50cm olan yeğenim ilk ay

14.01.2010 da kilosu 3.610 boy 51 cm boy baş çevresi 35.8
21.1.2010 da kilosu 3.690  boy baş çevresi aynı
24.2.2010 da kilosu 4.530 boy 57 baş çevresi 38
17.3.2010 da kilo 4.810 boy ve baç çebresi alınmadı
son bir ayda kilo alımı yavaşladı emzirme ve mama almada sıkıntısı çok fazla hiçbirşekilde kabulu yok.anneyi emince kusuyor dr u anne sütün var ama kilo aldırmıyor demiş..mama takviyesi önerdi dr u fakat onuda kabul etmiyor .idarar tahlili yaptırmışlar temiz çıkmış.tüm batım utrason çekilmiş oda temiz.emerkende mama içerkende çok sıkıntılı sürekli itiyor azından çıkarıyor istemiyor ağlıyor ayakta pışpışlanıp öğle emiyor çok zor bi çocuk neden bu kadar az kilo alımı oluyordur.ne yapmalıyız.
dr son olarakda günde 4 ölçü pantomalalt önermiş.sizin görüşlernizide almak istedik.ne yapmalılar.
çok ednişeliyiz.biraz karışık oldu toparlayamadımEmbarrassedkolay gelsin

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2010 Saat 10:38
Fantomalt bir fayda sağlamayacak.. Süt (mama)ağırlıklı beslemeye gayret edin. Kusmasına karşı, Piptalin damla, 3x3 damla başlayın, (ilaç biraz zor bulunur, bir-iki eczaneye sorun) Pazartesi görüşelim.. Cinsiyet belirtmemişsiniz, gelişmesi için bir şey diyemiyeceğim..

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 01:28
Kadir bey cinsiyeti kız

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 11:24
Başından beri biraz geriden geliyor.. Bu şekilde giderse, "Pylor spasmı" yönünden bir doktorun görmesi gerekebilir.

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 13:20
Kadir bey hangi uzmanın görmesi gerekiyor çok fazla zamanınızı almak istemiyoruz amaEmbarrassed hastalık konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz.belirtileri nelerdir neler yapmak gerekiyor.bu arada tekrardan belirteyim yeğenim 3 aylık kız.. 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2010 Saat 09:01
Çocuk cerrahlarının işi... Gelişme geriliği. Fışkırır tarzda kusmalar, elle muayene sırasında, mide alt kısmında "olive" tabir edilen, zeytin cesametinde sertlik ele gelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat