Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aciiilll ...ishal ve kusuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23026
Tarih: 10 Eki 2025 Saat 02:16

Konu: aciiilll ...ishal ve kusuyor
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: aciiilll ...ishal ve kusuyor
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2010 Saat 12:06
7 aylık oğlum perşembe gününden beri haif ishaldi.Diş çıkarıyor ondan iye düşündük ama.cumartesi kusmaya başladı ara ara.Dün gecede ne yedi hemen arkasına kustu,sütümde çok az zaten onuda emiyor hemen kusuyor,mama yapıyorum kusuyor.açlıktan uyuyamıyorda ne yapacağımı şaşırdım.Sizce mikrap falanmı kaptı.Ama nerden kapacakki.doğumdan sonra yeni regl oldum.Aceba sütümden falan birşeymi oldu(snki çok süt varda!)Evde reflor saşe var versemolurmu yada ne vereyim bu çocuğa..Haftalardır gece uyku yok.şimdide bu çıktı yardım edin nolur..

-------------
77

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2010 Saat 11:16
Eğer ishalden sonrada kusması devam ediyor ise, "Rotavirüs" ishali olabilir, tedavisi yoktur, tam 1 hafta sürer..Regl durumunun süt ile hiçbir bağlantısı yoktur, sadece anne sütünün azalmaya başladığını gösterir...."Reflor" sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir.. İshal ilacı değildir. Bakteri tozu ihtiva eder, Antibiyotiklerin yok ettiği bakterileri yerine koymaya yarar... Dişler ishal yapmaz, bu (saçma) laf,sadece ailelerin hastalık teşhis edilmesinde gecikmesine sebep olur...

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 10:52
Hocam gaita tahlili yaptırdık.Rota virüs negatif adenovirüz pozitif. medpamid şurup ve reflor saşe verdi.Ama çocuk hala hiçö birşey yemiyor ve emmiyor.Çok halsiz ve zayıfladı.Bu virüs nedir.Nasıl düzelecek.öNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.hİÇ BİRŞEY YEMEMESİNE NE YAPMAMALIYIZ.Karnı açken açlıktan ağlıyor.Zorla bişey yediriyoz yada mama içiriyoz.Bu seferde karnı ağrıyor heralde gece ne uyuyor ne uyanıyor.Gözü kapalı sürekli inliyor.ne yapalım hocam lütfen yardım..:((

-------------
77

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 11:10
Norovirüslerin yaptığı ishalde, 1 hafta sürer.. Medpamid, hadi neyse , biraz kusmasına iyi gelirde, "Reflor" un ne işi var. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir... Belirli bir tedavisi yok, ilk 4 günü geçirin, ondan sonrası kolay , hergün biraz daha rahat olacak...

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 21:41
hocam cevabınız için teşekkürler.Ogün doktora götürdüğümüzde sol kulağında kızarıklık var demişti.Elini kulağına atar,huzursuzluğu artarsa getirin.otit olabilir antibiyotik vermek lazım dedi.Şimdide kulağına elini çok atıyor,ağlıyor çok.İliadin damla kullansak iyi gelirmi aceba .ne yapmalıyız.

-------------
77

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 11:20
Eğer hadise kulak ise, tabiiki iyi gelir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat