Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sebze çorbası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23046
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 15:23

Konu: sebze çorbası
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: sebze çorbası
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2010 Saat 12:29
merhaba doktor bey,

kızım 5,5 aylık ve ek gıda olan sebze çorbasını yaparken 7-8 adetten oluşan sebze çorbası yapıyorum. (havuç patates kabak maydonoz ıspanak fasulye brokoli gibi. )

size sorum acaba 7-8 sebze çok mu ? bunların içinde birbirinin vitaminini öldüren sebze varmı? yoksa 3-4 adetten oluşan sebze çorbası yapmam mı daha iyi olur??

teşekkür eder iyi günler dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 09:42
6 ayından evvel katı gıda vermiyorum... 6 ayını geçmiş bir çocuk, anne sütünden yer kalırsa, kutu sütü başlanmış ve bir problem çıkmamış ise, kahvaltı ve yoğurt alıyor ise, evde pişen "kıymalı-sebze" yemeklerinden veririm... Evde ne pişerse. Sebze çorbasını, Amerikalı doktorlar, Amerikalı anneler için icat etmişlerdir.. Zira o anneler, yemek pişirmesini bilmezler, öyle bir kültürleri yoktur..Niye bizim doktorlar "sebze çorbası" nı çok severler... Zira 6. aydan sonra aşılar bittiğinden, 1 yaşına kadar pek doktora uğrama ihtiyacları olmaz. İşte burda sebze çorbası devreye girer, sizin 7 çeşitmi yoksa 5 çeşitmi diye kafanızı karıştırırlar, sık-sık doktora gitme ihtiyacı duyarsınız..."- Öbür ay mutlaka gidin, doktorunuz maydonoz ilavesini anlatacak.-" .... Çok mühim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat