Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebegim kaka az yapıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23052
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:05

Konu: bebegim kaka az yapıyor
Mesajı Yazan: edalim35
Konu: bebegim kaka az yapıyor
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2010 Saat 13:44
merhabalar, 3,5 aylık bir oglum var ıkı haftadan beri kaka problemi cekiyoruz 2 gunde bir ve oldugunca az kaka yapıyor nedenini ogrenmek istiyorum.Bebegimi anne sutu ile besliyorum ılk kaka adetımız gunde 4 defa ıdı 2.aydan sonra kaka sayımız ıkıye dustu ve son olarakda 2 gunde bire ve asırı derecede bagırsaklarımızda gurultu var bebegimi emzirirken oturdugum yerde duyuyyorum.oglum dogumundan beri emme suremız cok kısa 7-10 dakıka arasında degişiyor emmesi kilo alısımız ıyı 3,400gr  dogdu 3.ayımızda 6,00 kg olmustuk.Aclıktan yapmıyor olabilirmi?söyle bir durumda var ac olsak uylu problemi cekerdik zannediyorum ama uyku duzenımızde cok guzel gece uykularımız ozellıkle delıksız 7-8 saat uyuyoruz.son olarak agzımızda pamukcuk olusmustu kullanmakta oldugumuz mıkostatin damla sabah aksam 4-5 damla damlatıyorum ve ayrıca odalı su ıle agzının ıcını sılıyorum acaba bu kullanmıs oldugum damla veya sadolı suyun etkısı olabilirmi? bana yardımcı olabilirseniz sevinirim cok huzursuzum

-------------
eda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 09:57
İlk 1 aydan sonra "Pamukçuk" olmaz, biraz acemilik olmuş... 2 aydan sonra anne sütü alan bebekler, 4-6 günde bir kaka yapabilirler, normaldir. Sizinkisi fazla bile yapıyor... Kilo alışından belli... Aç kaldığında sert, top-top kakalar yapar.. Altın sarısı, cıvık kakayı isterse 8 günde bir yapsın, normaldir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat