Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme+gece uykusu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2309
Tarih: 01 May 2026 Saat 07:20

Konu: beslenme+gece uykusu
Mesajı Yazan: mybabies
Konu: beslenme+gece uykusu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 13:23
merhaba hocam;

4 aylık ikiz bebeklerim var.beslenmeleri anne sütü+mama.4 saatte bir mama yiyorlar.anne sütünü mamadan yaklaşık 1 saat kadar önce veriyorum.ama son 2 haftadır biberonun kolaylığını anlamaya başladılar sanırım çok çok zor emziriyorum.bazen emerken oyun yapabiliyorlar kendilerince ,dolayısıyla bu da göğüsten sürkli çekmediği için sütün gelmesini azltıyor.bazı günler, günde 1 defa zorla emzirebiliyorum.dolayısıyla sütüm azaldı.bu da beni çok üzüyor.süt kesilmemesi için emsinler istiyorum.bu konuda neler yapabilirim?

bir ikinci konu da ,son 1 haftadır bebeklerimden biri gece uykusuna yatacağı zaman yatmak istemiyor,kucağa gelip gezmek,uyuyacaksa da kucakta uyumak istiyor.yatağakoyunca ağlıyor.ben de bunu alışkanlığa çevirmesini istemiyorum.yatağına bırakıyorum.bazen yanında olup elini tutuyorum.biraz mızmızlanıyor,alınmayacağını anlayınca uyuyabiliyor.

uyuyunca da (gece uykusunda derin uyuyuncaya kadar) sık sık sıçrıyor ve ağlıyor.sanırım birşeylerden korkmuş.bu da beni üzüyor tabi...

uyurken korkmaması için ne yapabilirim?

teşekkür ederim.

-------------
ANNEM GİBİ BİR ANNE OLMAK DİLEĞİYLE...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 20:02
Merhaba...
1. Sütün kesilmemesi için sık sık emzirmeniz, memenizi sürekli boşatmaya devam etmelisiniz.
2.Uykusunda korkmuyor aslında bebğiniz. Belki idrar yolu enfeks olabilir. İdrar tetkiki öneririm. Belki de bağırsak gaz hareketleri nedeniyle uyarı alıyordur.
Sevgiler...

Mesajı Yazan: ekin
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 22:56
canım mutlaka emzir emmiyorlarsa lütfen sağ yoksa gitti mi geri gelmeyebiliyor...Thumbs%20Up

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat