Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal,kusma,grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23161
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 16:00

Konu: ishal,kusma,grip
Mesajı Yazan: janset1
Konu: ishal,kusma,grip
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2010 Saat 02:40
Kadir bey,28 aylık kızım 3 gün önce ishal oldu. (günde 1 kere yapıyor cıvık ve kokulu sadece).ardından su gibi burun akıntısı ve öksürük başladı.dün ve bugün kusunca dr.a götürdüm.üsye olmuş dedi.ateşi sadece dün vardı.(ateş düşürücü vermedim)
klamk. ibufe.ve zadite.verdi.antibiyotiğe başlasam ishali daha artarsa dediğimde ne yazdıysam onu kullanacaksınız dedi.ateşi de yok.ben şimdi ilaçlara başlamadım.bol su,limonlu bal,cold mix kullanıyorum.yaptıklarım yeterli mi?ilaçları kullanmamam doğru mu?
Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2010 Saat 13:28
Yeterlidir, hele "Zaditen" ne alaka... Hastalık 2-3 hafta sürebilir, havalar çabuk ısınırsa, hastalık daha çabuk geçer..

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 09:34
Hocam kızım 3 gündür sadece sütle duruyor.onu da çıkarıyor.sık sık öğürüyor.ağzında koku var. limonlu balı artık almıyor.verilen ilaca da başlamadım. ilaç kullanmamak için direniyorum aslında.adım gaddar anneye çıkmış haberim yok.dün sitenin parkında hala ilaç vermiyomusun diyip durdular.banada bu saçma geliyor.diş çıkarırken,aşı yapıldığında,azıcık ateşte hemen veriyorlar ilacı..çocuk eziyet çekiyor görmüyormusun falan..güneşlensin diye çıkardım birsürü laf işitip geldim dün..ne yapayım Kadir bey?ateşi de yok..

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 11:52
İshalden sonra kusma devam etti ise bu "Virütik ishal"  yani (Rotavirus veya Norovirüs ) olabilir...Tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer. Ateş düşürücü verme..

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2010 Saat 09:50
kızımın hastalığı geçmeyince tekrar dr.a götürdüm.supra.ve iliadi.verdi.şuanda ilaçları kullanıyoruz.iyileşmek üzere.. Fakat dr.umuz kızımın boyunu olması gerekenden kısa buldu.kızım 29 aylık oldu.kızımın boyu 88 cm kilosu da 13.7 çıktı.bize efavit verdi.kızıma içiremiyorum bu şurubu.bu arada biz sadece 1 yaşına kadar ACD kullandık.şimdiye kadar başka hiçbir vitamin vermedik.(Zymaflu hariç) bunun yerine sizce hangi vitamini verebilirim?
kızım yumurta ve peyniri yemiyor.bi şeylerin içine karıştırıyorum az az.tadını alınca yemediği için.
ama et,süt,yoğurt,meyve,sebze yiyor.bana kalırsa beslenmesi iyi sayılır.abur-cubur sevmiyor zaten.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2010 Saat 13:17
Kızınızın boyu, yaşına uygun... Günlük süt miktarı, 500ml.nin altına inmesin, bol güneşe çıksın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat