Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli kabız galiba

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23308
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:04

Konu: sürekli kabız galiba
Mesajı Yazan: oĞuZuMM
Konu: sürekli kabız galiba
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2010 Saat 13:59
merhabalr hocam.bu konu hakkında yazılanları okudum ama yine de sorma gereği duydum.değerli vaktinizi meşgul ettiğim için özür diliyorum.
  26 aylık oğlum var ve sürekli keçi dışkısı gibi kaka yapıyor.hergün en az 1 en fazla 5 kere olmak üzere mutlaka yapıyor ama sürekli aynı.çorbalarımızı ve sebzeli yemeklerimizi mutlaka zeytinyağlı yapıyorum.bol su içiyor portakal suyu ve portakalı çok severek yiyor.salatalık da aynı şekilde.sabah kahvaltılarında mutlaka portakal suyu içiyor olmazsa süt.gece uykusuna ve gündüz uykusuna yatarken mutlaka ballı süt içiyor.düzenli yemek alışkanlığı var.bazen hazır meyveli sütlerden içiyor ve danone sevdalısı.3 tane bitirebiliyor bir yiyişte.yanlışı nerde yapıyorum hala çözemedim.sütünün içine zeytinyağı da yaptım ama tiksindi.anne sütünü 20 aylıkken bıraktık ama bu durum çok sıklıkla devam ediyor 3 - 4 aydır.düzenli kullandığımız ilaç luminaletten var sadece.başka hangi yolları deneyebilirim hocam ?bazen kakasını yaparken zorlanıyor ve makatta kan görüyorum temizlerken.
          sevgiler .....
          Esra....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 13:50
Pirinç, patates, muz ve elmayı kesip tekrar azdan başlayın... Birz posalı gıda verin, meyva suyu değil, meyvanın kendisi olsun.Activa yoğurtta iyi geliyor... Luminaletten ne alaka artık kullananmı var. Eğer "Ateşli havale" geçirdi diye kullanıyorsanız, uygulama yanlış..

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 14:23
tamam hocam.sütü çok seviyor onu kesmeme gerek yok dimi? evet ateşli havale geçirdik hocam hatta bunu size de sormuştum.tanımız febril konvülsiyon.genetik de olabilirmiş aynı zamanda 24 saat içinde 2 kez geçirince luminalettene  başladı doktorumuz.kafamı çok kurcalıyor zaten bu hap işi.kendimiz bıraksak çocuğa bişey olursa bu sefer kendimizi suçlarız vicdan meselesi olur yani.yanlış anlamayın hocam ama kime neye güveneceğimizi de şaşırıyoruz artık.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 15:23
Havalenin bir zararı yoktur.. Böyle bir tedavi de uygun değildir. Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi okuyun..

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 20:57
hocam kabızlığımız hakkında dediklerinizi yaptım ama sadece yaptığım gün için geçerli oluyor yani meyvanın kendisini yiyor ve öyle yediği halde dışkısı yine keçi dışkısı gibi...çocuk gastroentolojisine götürmemize gerek var mı acaba 5 ayı geçkin bir zamandır devam ediyor bu durum..ve katı yiyecekler yediği zaman da zor yapıyor anne popom acıyor anne kakaaaa diye bağırıyor.öyle olduğu zaman da temizleken makatında kan da görebiliyorum.zorlanmadan dolayı hasar görüyor.şimdiden tşkler hocam değerli vaktinizi aldığım için
  esra....

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 20:12
Duphalac ve diyet ile devam edin.. Hallolmazsa, gosterin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat