uyku problemi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23428
Tarih: 05 May 2025 Saat 09:08
Konu: uyku problemi
Mesajı Yazan: sdts
Konu: uyku problemi
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2010 Saat 21:04
hocam arkadaşımın 11 aylık kızı,2.ayından bitibaren uyku problemi yaşıyor.ama son zamanlarda aşırı uykusu olmasına rağmen uyumak istemiyor.iştahı yerinde uyanıkken mutlu sedece uyumak istemiyor uyuduğundada sürekli hareket halinde ya emzik için yada ayağa kalkar vcaziyette,kısaca uykudada huzursuz.uyudu günler dede en fazla 7 saat ( aralıksız değil)uyuyor.ne önerirsiniz...
------------- sdts
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2010 Saat 09:35
Biraz anne-babayı esir almış, uyuyarak onlardan ayrı kalmak istemiyor... 3 gece "Sipraktin" şurup, 1/2 ölçek verin, bir uyuma alışkanlığı edinsin, ondan sonra ilaçsızda uyur.( İlaç Allerji ilacıdır, uyku ilacı değil.)
|
Mesajı Yazan: muhterem
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2010 Saat 12:22
Hocam benim de uyku ile ilgili kafama takılanlar var. Bazı yöntemler var çocuğun kendi kendine uyuması için. Tracy diye bir yazarın kitabından çoğu anne deniyor, ama her iki tarafa da işkence gibi, uykuya kendi kendine dalmayı öğretmek için çocuğu her ağladığında tıpışlayıp yatırıyosun ne kadar ağlasa da eski yöntemine dönmüyorsun ( benim yaptığım ayakta sallamak gibi ) Sizce doğru mu? ya da çocuğu kendi haline bırakıp günü gelince nasıl olsa öğrenecek diyip eski yönteme devam etmek mi?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2010 Saat 20:46
Her evin şartı aynı değil, her çocuk da bir değil. Öyle çocuklar varki, yeri-göğü yıkıyor, dediğini yaptırıyor. Çocuğu en az hırpalayacak yöntem en iyisidir. Ben şahsen azıcık çocuklara "torpil" geçerim.. Tabii bilhassa çalışan ve ertesi gün işe gidecek ailelerde bu kadar lüks olmaz.
|
|