plegicil damla
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23521
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:52
Konu: plegicil damla
Mesajı Yazan: sevde
Konu: plegicil damla
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 13:26
merhaba hocam ;8 ay 1 haftalık kızım var mide filmi cekılerek reflu teshisi konuldu asırı kusmaları vardı ve bıze gavıscon surup 3x1 ve plegıcıl damla 3x7 damla verıldı suruba basladım ama damlaya tereddut ettım bıraz acaba kullanmalımıyım fıkrınız nedır ?bulantılar ıcın ıyı oldugunu soyledı dr.umuz .bırkac gundurde uyku sorunu cekıyoruz uykusu geldıgı halde kızım dalamıyor bır turlu gercı damla reflu ıcın verıldı ama kullanmalımıyım?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 14:33
Plegicil hala satılıyormu??? Kesinlikle kullanmayın, son derecede toksik bir ilaçtır. Beyin harabiyeti yapar. Reflü teşhisi bile şüpheli... Kilosunu ve kusma şeklini bana yazın.
|
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 14:55
evet satılıyor hocam aldım ve cöpe attım .kusma seklı 1 bucuk aylıkken basladı cok gazı vardı ondan oldugunu dusunmustuk hala sabahları gazı oluyor gece uykusundan aglayarak uyanıyor ve her öğünde hortum gibi çokca kusuyor uyurken agzında sankı geviş getırıyor yuzunu ekşitiyor.yemek istiyor ama midesi bulanıyor.kılo alımı ıyı oldugu ıcın dr.umuz onemlı degıl demıstı ama son ıkı aydır yerınde saymaya baslayınca cok az kılo almıs fılm cekıldı reflu teshıs edıldıgı soylendı .suan 9.100 gr ve boyu 71 cm baş cevresı 42.8
|
Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 15:32
merhaba çok geçmiş olsun hocam cevabını yazacaktır ben ufak bir tavsiyede bulunmak istiyorum anne olunca anladım ana sayfasında görüntülü röportaj kısmında kadir beyin konuk olduğu röportajı izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum bizde gaz çıkartmayı bildiğimizi zanndiyorduk kadir beyden öğrendik doğrusunu iyiki varda çocuklarımız sağlıkla büyüyor
|
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 16:16
tesekkur ederım seyretmek ısterım ama bulamadım yerı hakkında yardımcı olurmusunuz
|
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 20:09
8 aylıkta hala gaz olacağını pek zannetmiyorum, tarif ettiğiniz tarzda kusmalar daha ziyade "Pylor spasm" a daha çok uyuyor. Reflü'de kusma fışkırır tarzda değil, taşar tarzdadır, çoğunluklada, kusma tam olmaz ve geri gider, çocukta "geviş getirme" gibi bir davranış ön plandadır.. Bir Çocuk cerrahının görmesi iyi olur.
|
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 23:32
hocam pylor spasm dedıgınız ınternetten baktıgım kadarıyla mıde ıel 12 parmak bagırsagı arasında oalan kasılmadan bahsetmıs anlayamadım ama mıde fılmı cekılırken bıze 12 parmak bagırsagında emeılımın guzel oldugunu soylemıslerdı.pylor spasm gavısconla ıyıye gıdermı gavıscondan sonra kusması azaldı kızımın
|
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 23:35
bırde hocam egerkı kızımı sabahları rahatsız eden gaz degılse ne olabılır buda pylor spasm ıle ılgılımıdır sızce?
|
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2010 Saat 10:37
Gaviscon ile netice aldınız ise acele etmeyin. Netice alamazsanız gösterirsiniz, şimdilik tek başına Gaviscon yeterlidir.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2010 Saat 10:41
gavıscondan sonra bıraz farkettı hocam kusma sayısı azaldı.dun tekrar kontrole gıttık ve ben plegıcıl kullanmadıgımı soyledım.dr. e hem uyku sorunuda var dıyorsun ver gıtsın plegıcılı kucuk bebeklere bıle verıyoruz dedı.ama ben ısrarla kullanmak ıstemıyorum
|
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2010 Saat 11:18
En iyisini yaparsınız... Plegycil'in tesirli dozu ile zehirleyici dozu çok yakındır. Bunu da bildikleri için bazı doktorlar düşük doz veriyorlar, ama bu seferde netice alınmıyor. Bir gün acemi bir doktor içinde yazdığı miktarlarda verirse, olan çocuğa olacak.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2010 Saat 11:38
pekı hocam cok tesekkur ederım gercekten vaktınızı ayırıyorsunuz ve bızlerı okadar rahatlatıyorsunuzkı..sıze gonul rahatlıgı ıle guvenıyorum keske tum hekımlerımız sızın gıbı olabılselerdı..
|
|