Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TAHLİL SONUÇLARI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23559
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 01:45

Konu: TAHLİL SONUÇLARI
Mesajı Yazan: cerenim
Konu: TAHLİL SONUÇLARI
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2010 Saat 13:04
Hocam Merhabalar,

Kızım 3,5 yaşında .38,9 ateşle dr.a götürdük. Boğazları kızarıktı , yapılan testler sonucunda dr. bunun virütik bir hastalık olduğunu antibiyotiğe gerek olmadığını söyledi. 2 gün sonra ateş düştü. ama halen kızım iyi değil. Boğazı şiş gibi. Dr.bezeler olduğunu söylemişti. Ağzında, dilinde aftlar oldu.
Gerçekten de bu şekilde hiç ilaç kullanmadan iyileşir mi? Kızımın boğazı için endişeleniyorum. Sonradan tedavisi daha zor bir boyuta gelmesinden korkuyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler.
CRP     0-0.16                    Çıkan :0.69
WBC    4.3-13.5                 Çıkan: 17.4
Nötrofil   5.7-13.2              Çıkan :14.3
eritrosit  3.8-5.0                 Çıkan :5.1

Sadece yüksek çıkan değerleri yazdım diğer değerler normal.

Preferik yayma incelemesi sonucu : Belirgin monositoz ve nötrofili

Epstein-Barr virus testi : Negatif

Boğaz kültürüm sonucu : flora bakterileri üredi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: cerenim
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2010 Saat 16:06
Hocam bir ayrıntıyı daha size anlatmak istiyorum. Önemli mi bilemiyorum ama kızım bu rahatsızlığından 1 hafta önce kulakları kızarık olduğu için 1 hafta 125 lik Zi..nat kullanmıştı. Antibiyotiği bırakmamızın üzerinden tam bir gün geçtikten sonra ateşlendi ve tekrar dr.a gittik. Bu durumun üzerine dr. bu boğaz kızarıklığının virütik olabileceğini söyleyerek. Yukarıda belirttiğim testleri yaptı.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2010 Saat 17:26
Hernekadar WBC sayısı yüksek isede, hastalığı aldığı günlerde antibiyotik etkisi altında olduğundan, bakteriel olması nerede ise imkansız. Aflar için, "Pyralex" veya "Pyralvex" solüsyon kullanın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat