Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşitmiş:)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23751
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 19:56

Konu: bronşitmiş:)
Mesajı Yazan: kortopcu
Konu: bronşitmiş:)
Mesaj Tarihi: 05 May 2010 Saat 18:00
hocam mrb oğlum 5.5 aylık ...öksürüğü şiddetli gözleri çapaklı..ronşit dediler asist die bir şurup bide antiiyotik verdiler..doğru yolmu ? siz ne önerirsiniz..tşkrler

-------------
HEdİyE GiBi GeLdİn HoŞgElDin..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2010 Saat 10:36
Eğer hakikaten bronşit ise, Asist sıkıntısını çok arttırmış olmalı... Asist verdiğiniz halde çocuk rahat ise, bronşit ile uzaktan-yakından bir ilgisi yok.. Asist "bronş spazmı" yaptığından, Astım, bronşit gibi durumlarda verilmez. Zaten bronşitte balgam olmaz. Atıyorlar. Gözlerde çapaklanma, öksürük, sizin "Grip" geçirdiğinizi gösteriyor... Bizim grip tedavilerini uygulayın. Eski maillerde mevcut. Antibiyotik iyice saçma olmuş, bronşit tanısına kendisi bile inanmamışki, antibiyotik vermiş... Artık hangisi iyi gelirse hesabı...

Mesaj Tarihi: 06 May 2010 Saat 14:08
hocam bu ne vicdan bu dr larda anlamıyorum sözüm meclisten dışarı..el kadar çocuklara nasıl kıyıyorlar:( 2 dr a götürdüm ikiside aynı şeyleri yazdı bunlara artı serum fizyolojik ve tobrased die birde göz damlası :( ne yapacağımı ne kullanacağımı şaşırdım dr un biri faranjit diğeri bronşit dedi ama aynı ilaçlar verdi nası iş şaşDisapproveırdım inanın :(((

-------------

Mesaj Tarihi: 07 May 2010 Saat 11:51
Hiç şaşırmayın şimdilerdeki "moda" böyle... '80 li yıllarda önüne gelene "Lincocin" yazma modası vardı, Sonra "Rocephin" iğne modası başladı, şimdilerdede böyle... Bol serum fiz. kullanın yeterli olur.Öksürük olursa, "limonlu bal" verin. Eski maillerde hepsi var. 

Mesaj Tarihi: 07 May 2010 Saat 12:11
5.5 aylık hocam bal verilir mi?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 May 2010 Saat 12:35
Eski mailler bakın, çok anlattım..

Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 21:11
HOCAM ÇOK ACİL..BEBEĞİMİN BALGAMI ÇOK FAZLA.. ÖKSÜRÜYOR BOĞULURCASINA  KIPKIRMIZI OLUYOR..FAKAT BALGAMI ATAMIYOR ÇOK AĞLIYOR NE YAPMALIYIM ????? Cry

-------------

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 10:31
Ateşi yoksa, panik yapma.. Nezlenin sonuna geldiğinizde, akıntı koyulaştığı için biraz sıkıntı olur. İnşallah Asist'i kesmişsindir. Sakın "Soğuk algınlığı veya öksürük şuruplarını " kullanma. Bol buhar yap, burnuna serum fiz damlat. Ateşi varsa göstermeniz gerekecek... Sonucu yazın..

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 11:39
ateşi yok hocam  şkr..asistide kesiyorum hemen.:((((((..zaten burnu iyice akıyor..öksürüğü şiddetleniyor balgam gelio sanki ama atamıyor buda tüm öksürüğe boğuyor çocuğu...:((((
 buharı odasına koydum ne kadar süreli yapmalıyım? bebek Cryodadayken yapıorum ama soğuk old. için odamı zarar verir dieee endişede etmio değilim...Cry NE ZORMUŞ ANNELİK ..KIYAMIYORUM AĞLAMASINA..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 21:12
Kaynar su buharı daha iyi gelir. 10-15 dakika kalması yeterli olur.

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 22:07
ÇOK SAĞOLUN HOCAM İYİKİ VARSINIZ KEŞKE AYNI ŞEHİRDE OLABİLSEYDİK:(

-------------

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 01:20
hocam benim oğluma geçen hafta boronşiolit teşhisi konmuştu,ventolin,asist ve antibiyotik yazılmıştı,antibiyotiği almadık bile asist balgam söktürücü dedi eczacı bir tek onu aldım,oğlumun öksürüğü normalde 1 hafta10 gün sürer ballı limon vs geçerdi,asisti 2gün kullandık ve içinden özellikle geceleri uyurken içinden ciddi anlamda kapı gıcırtısına benzer sesler gelmeye başlamıştı korktum açıkçası,asistinde tadını sevmemişti zorlamadım bende bir daha vermedim ancak şimdi yazınızda bronşa spazmı vs okuyunca o aklıma takıldı,bronş spazmı nasıl bir şey,biz ondan mı geçirdik acaba asist yüzünden???
peditusu aferini çöpe atmıştık aylaaarr önce
şimdide asist çöpe

-------------

Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 10:54
Aynen öyle.. Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat