Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23774
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 15:39

Konu: bebeğim
Mesajı Yazan: rabiakaracan
Konu: bebeğim
Mesaj Tarihi: 06 May 2010 Saat 18:26
hocam merhaba ben hamileliğimin 37.haftasının ilk günü sezaryan doğum yaptım skolyoz ve kronik hepatit b li bir anneyim , bebeğim 2.880 gr doğdu ve solunum sıkıntısı olduğu için 8 gün küvezde kaldı şu an 15 günlüğüz ve hafif yenidoğan sarılığı var total bil. değeri 13.71 kontrolde şuan 2.950 gr olmuş kilosu,  kilo aldığını iyiye gittiğini söyledi doktor ama benim içim rahat değil hocam kalbinde küçük delik olduğunu söyledi çocuk doktoru anne sütü veriyorum ama tam emeceği zaman tekrar uyku haline geçiyo çok uyku uyuması normal mi hocam bir de devit 3 verdi çocuk doktoru ne kadar zaman kullanacağız , birde hocam pişik kızarıklık için ne yapmam lazım şimdiden teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2010 Saat 13:36
Sarılık değeri eğer düşmeye başladı ise bir daha yükselmez, düşüş başladıktan sonra bir daha kan aldırmayın.. Kalpte delik olduğunu bugünlerde nerede ise her bebeğe söylüyorlar. Acele etmeyin, hemen "ECHO"  filan çektirmenize gerek yok.. İlerki kontrollerde duyulursa, bakılır. İlk aylarda bebekler çok uyurlar, normaldir. Vitamini 20. günden sonra başlayın.

Mesaj Tarihi: 07 May 2010 Saat 23:41
çok teşekkür ederim hocam bugün tekrar total bil. bakıldı 12.09 ama gözlerinde hala sarılık var. ben devit 3 ü iki gündür veriyorum şu an kessem 20.günde verdiğimde bi sorun çıkmaz mı hocam sağlık ocağı topuktan kan alındı bugün ama biz bebek taburcu olurken topuktan kan alındığını söylediler tekrar alınmasına gerek varmıydı hocam tekrar gözlerindeki sarılık devam ederse ne kadar sonra total bil. baktırmamız gerekiyor acaba .

Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 12:53
Bir daha kesinlikle sarılık için ölçüm yaptırma, Bir defa düşüş başlamış... Artık sizin yapabileceğiniz bir şey yok, kendiliğinden ama uzun zamanda, ama kısa zamanda düzelecek, artık uğraşma.. Topuk kanı meselesi tam bir komedi... Bir ara bu kanı, çocuk doğardoğmaz alıyorlardı. Halbuki bu testin sağlıklı sonuç verebilmesi için, bebeğin en az 3-4 öğün meme emmiş olması gerekiyordu. O yüzden bakalnlık "BU ŞEKİLDE, DOĞAR DOĞMAZ KAN ALINANLARDA" ikinci bir testi mecburi kıldı, ama işin bir türlü aslını öğrenmemekte direnler, 3. gün kan alsalar bile ikinci kanı tekrar alıyorlar.. Türkiye'de eğitim böyle, yapacak bir şey yok maalesef....

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 14:54
iyi günler doktor bey kızım 2 gündür geceleri çok huzursuz uyumuyo gazını çıkarmakta biraz zorlanıyor. tam uykuya dalamadan ağlıyor.çay kaşığı ile rezene içirdim rahatlattı biraz ama gündüzleri olmuyo geceleri akşam 9 dan gece 4.30 a kadar uyuyamıyo acaba gece -gündüz ayrımını nasıl yapabilirim yada sadece gaz mı sıkıntı veriyo başka bişey olabilir mi rezene içirmem doğru mu hocam teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 09 May 2010 Saat 21:14
Gaz 20. gün akşamı başlayacak.. Eğer gazını iyi çıkarmıyorsanız; hıçkırık ve yellenme çok olur..

Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 11:29
doktor bey bugün 3.gün oldu hala sancıları devam ediyor 3 gecedir uyku uyumuyor akşam 7 de uyanıp gece 5 e kadar kıvranıyo rezene işe yaramıyor hıçkırık ve yellenme, karnından guruldamalar var
gazı çıkıyor ama hala sancı çekiyor ne yapmam lazım doktor bey.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat