Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zatürre

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23836
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 21:44

Konu: zatürre
Mesajı Yazan: humeyram
Konu: zatürre
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 12:23
dr.bey daha oncede yazmıstım.kızım 6 yaşında sol tarafta zaturre var dedı dr.15gundur hasta hastalıgın basından sımdıye kadarkı gıdısat hep ıyıydi.suanda genel halı ıyı yemesı normal terlemesı yok.ama zaturre gecmemış.sol taraf sırtını dınleyınce bı ses gelıyo.

ılaclar.zinnat- klacid -asist.

teşhıs dogru ıse bu ılaclar uygunmu.bu 3.antıbıyotık.

dr.bey uzun surerse olümcul falan dıyo ınternetten arastırdım..15 gun uzun bı suremı..baska bı doktoramı gıdıym..bana bı fıkır verın lutfen..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 15:32
Hiçbirine gerek yok.. Zinnat ve Klacid'in beraber verilmeside enteresan.. Hele ateşi olmayan bir çocukta hiç lüzumsuz. Biraz "Perebron" şuruptan, 3x1 ölçek (tok karnına) verin, 2-3 günde hallader..

Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 16:05
Kadir bey 15 gun once atesle basladı hastalık.antıbıyotık kullandıgımız halde 4 gun atesı surdu.atesle bırlıkte gece yogun oksuruk asırı terleme halsızlık kusma oldu.rontgen ve kan tahlılı sonucu zatürre dendi.

tek antıbıyotık hafıf geldıgı ıcın 2 antıbıyotık bırlıkte verılmıs asıstte oksurtup balgamı atması ıcın verılmıs.dr.boyle dedi.

suan genel halı ıyı halsızlıgı kalmadı.ıstahı acık terlemesı durdu.oksurugu yok.ama sol tarafta sırtta hırıltı gıbı bı ses devam.gecmedı ..

ben sımdı antıbıyotıklerı bırakıp sadece perebron kullanarak bu  hastalıktan kullanabılırmıyım?zaturre boyle ıyılesırmı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 19:55
Zatürre değilki, ilaçların sebep olduğu "suni bir durum"..Zaten ilk baştaki durum "Gripal enfeksiyon" idi, bu sebeple ateş 4 gün sürdü ve antibiyotiklere cevap vermedi. Değil çift antibiyotik, 10 tanesini yanyana versen gene etki etmez.... Asist şurubun balgam attırma gibi bir tesiri yoktur... Bilakis "bronş spazmı" yaptığından hırıltılara sebep olur... Şu anda grip geçmiş durumda ama Asist nedeni ile ana bronşlarda biraz balgam birikti, onuda en güzel "Perebron " şurup, öksürüğü attırarak yapar. Öksürtücü bir öksürük şurubudur. Asistte  böyle bir etki yoktur...

Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 20:08
cevabınız cok mantıklı ve tatmın edıcı dr.bey..dıyecek bı kelıme bulamıyorum sızın ıcın..nasıl bı mınnettarlık duydugumu anlatamam...

pekı merak ettıgım tahlıller ve rontgenlerı gorduklerı halde neden zaturre dıyolar?2 dr.goturdum 2 sıde aynı seyı dedi..

hoşgeldiniz kadir bey..kızımın bugunku durumu:herseyı normal okula gidiyo..ama sırttaan dinleyince hırıltı gıbı bır ses gelıyo..nefesi rahat alıyo verirken cok hafif duyuluyor.tekrar cogalırmı dıyede aklımda?yorumunuzu merak ediyorum?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat