Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

deposilindemi işe yaramadı..:(

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23843
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 10:44

Konu: deposilindemi işe yaramadı..:(
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: deposilindemi işe yaramadı..:(
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 18:45
Hocam oğlumun 3 yaşından beri sürekli kriptik tonsilit olduğunu yazmıştım.Sizde strep-A tahlili yaptırmamızı pozitif çıkarsa deposiline başlamamızı söylemiştiniz.Bizde geçen ay yaptırdık pozitif çıktı ve deposilini 12 nşsanda yaptırdık.Ama ikinci iğneyi yaptıramadan tekrar hastalandı.Dün ateşi çıktı 40 derecelerde.Dr. iesilin1gr 1*1 3 adet verdi arkasına agumentin.Bugün ateşi düşmedi 2.iğneyi yaptırdık.Yavrum perişan oldu iğnelerden yıllardır.Artık bademcikleri aldırmadan kurtulmayacak heralde gerçi ozamanda kurtulacağı şüphelide.Hocam ne yapalım şimdi aldıralımmı bademcikleri yok diyorsanız ne yapalım.Okul başarısınıda etkiliyor bu hastalıklar.Yardım hocam..Şaşırdık kaldık..Oğlum 7 yaşında.25kiloboyu 120cm

-------------
77

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 20:02

İlki tamamda ikinci ateşlenmede niye tekrar test yaptırmadınız?? Ne malum Streptokok olduğu??? Yazık çocuk bir sürü iğne yedi..

Mesajı Yazan: tuna77
Mesaj Tarihi: 10 May 2010 Saat 22:02
hocam ilk tahlili bile zorla yaptırdım.Doktorlar yapmıyorki ne olacak kriptik tonsilit gerek yok diye.Hemen iğneyi veriyorlar.A ntibiyotik yapıldıya olmazmı şimdi tahlil.Tahlili yaptırdık diyelim negatifse ne olacak pozitifse ne olacak.DEPOSİLİN KORUMAMIŞ ANLAMINAMI GELİYOR POZİTİF ÇIKMASI.Hocam ne diyorsunuz aldıralımmı bademcikleri.Çocuğa baktıkça içim acıyor,inliyor resmen ateşten..

-------------
77

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 03:18
Demekki, igne gereksiz yere yapildi. Eger Streptokok olsa idi, igne 1 ay korurdu...Ayrica ''Sterp-A'' testi enzimatik bir test oldugundan, bogaz kulturu gibi antibiyotik kullanimindan etkilenmez..Sakin dademciklerinede dokunmayin. Onlar vazifeleri geregi calisinca irilesen '' lenf bezleri''...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat