Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil hastalık hk.39 ATEŞ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23894
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 02:59

Konu: acil hastalık hk.39 ATEŞ
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: acil hastalık hk.39 ATEŞ
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 18:11
doktor bey

dün akşam üzeri 7 aylık kızımda kusma başladı. gece 2 de hastaneye gittik. kan ve idrar tahlili yapıldı ve serum baglandı. sabaha karşı hastanede ateşi çıktı.

yapılan testler sonucu boğazlarında enfeksiyon olduğunu söylediler

KAN TAHLİLİNDE
WBC 11,4 ÇIKTI.İDRAR TEMİZ.

DEVLET HASTANESİ ATEŞİ İÇİN DOLVEN ŞURUP VE PARANOX FİTİL VERDİ.
BİRDE ENFEKSİYONU İÇİN İSE NOVOSEF İĞNE VERİLDİ.

HEPSİNİ KULLANMAYA BAŞLADIK.

BUGÜN ATEŞİ 39 DERECEYİ GÖRDÜ.

LÜTFEN CEVAP VERİN. İĞNE ANTİBİYOTİK İÇERİKLİ OLDUĞU İÇİN ÇOK GEREKLİ Mİ??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2010 Saat 20:08
Eger atesi 3-4 gun devam etti ise, gripal enfeksiyon demektir. Antibiyotik gereksizdi..Zaten WBC'ninde dusuk olmasi, gripal enfeksiyon lehine..Antibiyotikler gereksiz..

Mesajı Yazan: sofialoren
Mesaj Tarihi: 20 May 2010 Saat 21:01
hocam kacgundur bızde aynı seyle bogusuyoruz bızde kusma yok cok sukur fazla zorlamıyorum yemek ıcın cocuk dılı dısarda gozler suzuk 2 saat arayla 39-40 derece atesle baygınlık gecırıyor.en son gataya goturdum bogazları sısmıs dedı.amoklavın ıburamın ve calpol verdı donusumlu olarak kullanılmak uzere fakat cocuk halen bugun 5. gun ateslenıyor bogazları dılı falan cok kotu horul horul.kendımde amıplı dızanterı gecırıyorum tukendım resmen.ben ıyıyım bırazdaha ama oglum bırturlu ıyılesmıyor.ayrıca baslık acmıstım lutfen yazımı okuyun.o yazı bundan bı oncekı dr kontrolumuzdu yanı 1 hafta arayla tekrar rahatsızlandı oglum.gatadakı dr bronsıtı falan yok bademcıgı var bu cocugun dedı.oysa bı gece once acıle goturmustuk ozel hast.dr hıcbısısı yok sızden dızanterı gecmıs olabılır demıstı.cocukta ıshalde yokkı.gatadakı dr un dedıgı dogru ama 1 gun arayla baska antıbıyotıge gectık.bırı bıttı dıgerı derken cocuk yaklasık 2 aydır antıbıyotık kullanıyor.pestılımız cıktı.yardım edın ne olur.bıtkısel bal ve lımon verıyorum polen arı sutu napmalıyım baska bıran once toplansın.Tongue

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 01:09
Amoklavin'e ragmen hala atesi dusmedi ise' grip geciriyor, antibiyotik bir ise yaramayacak demektir...Grip belirli bir sure gecmeden iyilesmez..Amipli dizanteride, ikintili, sumuksu,agrili ve guvercin pisligi kadar kakalar vardir..Maalesef, her seye antibiyotik vermek sanki marifetmis gibi bir inanis var..

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 11:16
yok hocam cocukta ıshal agrı ıkıntı kakasını normal gunde 1 defa yapıyor.cocugun bademcıklerı sısmıs.ne zaman gececek bu grıp.ustuste defalarca hastlandı 2 ay ıcınde.Tongue

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 20:08
Siz bademcikleri degil, cocugu tedavi edin. Bademciklerin kuculebilmesi icin en az4-5 ay hic hastaliksiz bir devre gecirmeniz gerekir. Bu simdilik yaz  oldugundan mumkun ama kisin olmayacak...O yuzden, siz cocuga bakin. Bademciklerin buyuk olmasi sadece onlarin ''aktif'' olduklarini gosterir o kadar.. Atesi olmayan hastaya sirf bademcikleri buyuk diye antibiyotik veren doktorlardan uzak durun..

Mesaj Tarihi: 22 May 2010 Saat 10:37
hocam bakım tabı guzelde cocuk hıc bısı yemek ıstemıyor.ustune varmıyorum hasta dıe ama bıraksam tum gun ac gezıyor.krakerle yavan ekmek dısında hıcbısıye el uzatmıyor.cok sevdıgı kofte ve tavugun yuzune bakmıyor.yada yutkunamadıgı ıcın yutkunmakta zorlandıgı ıcın aglaya aglaya bırakıyor.sıvı seylerde mıdesını bulandırıyor sanırım sadece su ıcmek ıstıyor.gozlerının altı coktu oyle sonuk bıtık kucagımıza sokulup yatıyor sureklı.neysekı dun ve bugun atesı yok artık agrı kesıcı vermedım dun aksama kadar.bırde hocam bademcıklerde boy uzamasını engellıyormus dogrumu?benım bu cocuga su yerıne sutu ıcmesı ıcın ne yapmam lazım ılık su ve soguk sut ıcırmek dısında.her yolu denedım.

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 20:45
Bademcigin boy uzamasi ile bir ilgisi yok... Yok sunnet oldunca boy uzarmis' yok bademcik ameliyatinadn sonra uzarmis..Bunlari  genellikle koyluler uydurur,  agac budar  gibi cocugun orasini burasini kesmeye pek bir meraklilardir.. 

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 10:58
bademcıkler dolaylı yoldan gelısımı ve boy uzamasını engellıyormus hocam dırek degıl.yanı cocuk ıstedıgı gıbı ıstedıgı kadar beslenemedıgı ıcın veya sık sık ateslenıp bu durumdada beslenme ve gelısımıne ara verıldıgı ıcın akranlarından bırazdaha kısa kalabılıyomus.agızlarıda hep acık durdugu ıcın salak bı ıfade oluyomus yuzlerındekı benımkıde agzı acık uyuyo tukurugunu yutamıyo anne derken o n ler bayagı boguk.ama burnunda bısı yok burnu acık.

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 20:27
''-yanı cocuk ıstedıgı gıbı ıstedıgı kadar beslenemedıgı ıcın veya sık sık ateslenıp bu durumdada beslenme ve gelısımıne ara verıldıgı ıcın-'' lafi  dogru, ama bu bademcigin degil ''ENFEKSIYON'' larin ozelligidir.Ates ciktiginda bunye sindirim sisteminden enfeksiyon bolgesinde kullanmak icin kan ceker... Bunun sonucunda istahsizlik olur..Enerji alimi azalacagi icinde telafi etmek icin uykuyu arttirir.Bademciklerin olup olmamasi bu sistemin calismasini bozmaz..Bademcikleri alinmis cocuktada enfeksiyon oldugunda ayni seyler olur..Bu cins korkutmalara aldanip  cocugunuzun bademciklerini aldirmayin...

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 13:31
anladım hocam cok cok cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın.zaten bıktım ben bu cocuktan bı reflusu 15 ay cektık zaten gazlı dogdu 4 ay gece gun gunduz uyumadık sonra boyu uzamıyor ustune bademcık cıktı.ya ben en ıyısı bunu zeynep kamılın onune bırakım arızalı dıe napım.

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 23:39
Hemen moralinizi bozmayin...Her cocuk asagi yukari bu sekilde buyuyor..Biraz insan temasini azaltirsaniz daha az hasta olacak. Yuvaya basladiginda gene cok hasta olacagi bir devre baslayacak..

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 10:00
zaten kresten aldım cocugu hocam krestekı 2. gun hastalandı 23 marttan bugune.anne sutunude bıraktı bagısıklık sıstemımı zayıfladı ne yapmalıyım bunun ıcın bılemıyorum.bu arada dunden berıdır SÜT ıcıyor oyle ısrarla elıne tutusturup hadı ıc aferım yapcam demıyoruz artık sutu bardagına doldurup gorebılecegı bır yere bırakıyorz.hıc ılgılenmeyınce kendısı gıdıp ıcıyor.dun o sekılde 300 ml sut ıctı:))ha ha ha cok mutluyum.hemde sade sekersız cıkolatasız ama SOGUK.

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 20:27
Anne sutu ile ilgili degil, kendinizi suclamayin, krese veya yuvaya her baslayan cocuk, cok hastalikli 2 sene gecirir..Sute alismasi na sevindim...

Mesajı Yazan: oĞuZuMM
Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 21:11
hocam merhaba...
 okadar kafam karışık ki nerde nasıl hata yapıyoruz bilmiyorum.ya biz gerçekten çocuk büyütmesini bilmiyoruz diye düşünüyorum bazen.
 salı akşamı 10 gibi 27 aylık oğlumda hafif ateş başladı 38 derece ve boğazında nefes alırken havlar tarzda ses çıkıyordu.daralma var yani ve bu 3. kez oluyor.salı gecesini 39 derece ateşle geçirdik.ilk olarak akşam 10 da novalgine şurup verdim.4 saate kalmadan ateşi çıktıydı tekrar ateş düşürücü vermeye korktumen az 5 saatin geçmesini bekledim.o arada paranox fitil attım.neyse ertesi günü aile hekimliğine götürdük eşimin ısrarı üzerine.macrol diye antibiyotik bir de asist verildi.ateş düşürücü dolven ve calpole 4er saat arayla devam.dün antibiyotiği eşime aldırmadım bugün çocuk doktoruna çıkaracaktım.dün akşam 40.2 ateşi vardı ilaç saati geldiydi tam ilk önce duş aldırdık sonra ateşdüşürücüyü verecektim ki havale geçirdi.gözleri geri kaydı ve kaskatı kesildi.neyse ambulansla hastaneye gittik ateşi düşürüldü.bugün de hastaneye gittik kan idrar tahlilleri yapıldı 1,5 saat soğuk buhar verildi.
  hikaye bu doktorumuz tahlil sonuçlarında nefes borusunda daralma olduğunu biraz boğaz kızarıklığı olduğunu söyledi augmentin 70 ml antibiyotik verildi.dolvene 6 saat arayla devam dedi.elleri ayakları buz gibi kesildiğinde ateşi yükselecektir o zaman 39 olmasını beklemeden paranox fitili atın dedi.bu tedavi doğru mudur hocam? bir de zaten luminaleten ile tedavimiz sürüyor ve düzenliyiz.anlamadığımız konu da şu: biz bu ilacı havaleyi durdurmak için kullanıyoruz eğer kullandığımız halde havale geçirecekse neden boş yere ilaç yüklemesi yapıyoruz?

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 21:18
sayfa yenilendiği için ikinci mesajı yazmak zorunda kaldım hocam kusura bakmayın.
 bu boğazındaki daralma 3. kez oluyor demiştim ve doktorumuz tıp fakültesine kontrole gittiğimizde doktorumuzdan bizi yönlendirmesini isteyecekmişiz bir kbb uzmanına. bunun testleri mi yapılıyormuş,öyle bişeyler dedi.bu konuda aydınlatabilir misiniz hocam ne gibi testler bunlar?
 açıkçası bu havale olayı iyice karman çorman etti bizi.iyi bir çocuk nöroloğu bulur bulmaz oraya gidicez.

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 21:36
hocam bir de tahlillerde çıkan düşük ve yüksek değerleri yazıyorum sadece.bilgilendirmek istedim:
   alkalen fosfataz:  192
   demir                :9.00
   fosfor                :4.60
   crp                    :52.2

---------------------------------------

wbc       :16.1
      mcv       :74.3
     mch        :24.4
     neu        :10.5
     neu%      : 65.4
    mono      :1.65
    mono%   :10.3
    eos%     :0.013
    baso   :0.21

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 22:59
Cocugunuz ''Akut larenjit'' (eski ismi ile Krup)geciriyor..Ilk gun yarim ampul ''Decort'' yapilmasi gerekirdi. Asla antibiyotiklerin faydasi olmaz. Eskiden ActHIB asisi karma asilarinin icinde yokken ''Haemophilus Enfluenzae'' bakterisine karsi antibiyotik kullanirdik artik degil...Tek doz Decort arazlarin %70' ini yok ederdi...Sicak ortam cocugu dahada kotu yapar, Soguga ciktiginda rahatlar.Ilac vermeyin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat