Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÖNEMLİ tahlil sonuçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23953
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 02:45

Konu: ÖNEMLİ tahlil sonuçları
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: ÖNEMLİ tahlil sonuçları
Mesaj Tarihi: 20 May 2010 Saat 22:57

hocam merhaba 5 aylık oğlum var.bebeğimin hormon ve biyokimya sonuçları yüksek çıktı.eğer yakın zamanda bir hastalık geçirdiyse ya da calpol verdiysem sonuçları etkileyebileceğini söylediler hastalık geçirmedi ama 1 gün öncesinde calpol verdim sizce etkiler mi?özellikle ALT ve ast sonuçları çok yüksek karaciğerinde sorun olabilirmiş dendi çok endişeliyim lütfen bir de siz değerlendirir misiniz sonuçlarımızı??

HORMON                SONUÇ               REFERANS
serbest t3              5.04                   2.00-4.90
serbest t4              2.05                   0.70-1.70
tsh                         3.070                 0.7-6.4

BİYOKİMYA             SONUÇ               REFERANS
kreatinin serumda  0.2                     0.6-1.5
AST                         211                    8.00-40.00
ALT                         215                    10.00-65.00 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 01:15
T3 ve T4 degerleri normal sayilir..AST ve ALT degerleri yuksek' Calpol yaninda Aferin veya Peditus verdi iseniz ondan olur.1-2 hafta sonra tekrarlayip bir bakalim...

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 15:30
hocam calpolun yanında başka bir ilaç kullanmadım calpolu da sadece 1 çay kaşığı vermiştim.bugün tahlillerimiz tekrar yapıldı sonuçları alınca tekrar paylaşacağım sizinle teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 19:53
O miktarda Calpol ile olmasina imkan yok...Ayrica, Hepatitlerde bu degerler, binler seviyelerine cikarlar..Bakalim....

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 11:18
hocam sonuçlar yine yüksek çıkmış.doktorlar bebeğimi görmek istemişler birazdan hastahhaneye gideceğiz karaciğerle alakalı bir sıkıntı olabilirmiş umarım doğru değildirCry

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 20:31
Ikinci tahlili baska laboratuvarda yaptirdiniz insallah..Bakalim ne diyecekler, goruselim..

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 17:59
hocam öncekini başka yerde yaptırmıştk 2.tahlilleri gülhane de yaptırdık.ast,alt yine yüksek artı olarak
kreatin kinaz  sonuç       referans
                      12084      40-190   çok yüksek  bir sonuç çıkmış.nörolog muayne etti emg yapıldı kas hastalığı olabileceği görüşündeler.yarın genetik bölümü inceleyecek fakat ailemizde böyle bir rahatsızlığı olan yok,akraba evliliği gibi bir durum yok gebelikte herhangi bir sorun olmadı.çok üzgünüm çok.kesin tanı henüz konulmadı ama kas hastalığı şüphesindelerCryCry

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 00:16
Kreatin kinaz'in bu kadar yuksek cikmasi ileri tetkiki gerektirir..En azindan Calpol ile ilgili olmadigi anlasildi...

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 10:48
hocam bugün tekrar kan verdik dna sını inceleyecekler henüz anlaşılmadı sorunun ne olduğu ?

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 12:12
hocam eksik bilgi vermişim şu an DMD testi yapılıyormuş sonuçlarını 1 ay sonra alacağız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat