Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sorularım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24270
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 00:14

Konu: sorularım
Mesajı Yazan: sevdays1
Konu: sorularım
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2010 Saat 22:14
hocam merhaba.öncelikle hoşgeldiniz.size bazı sorularım olacak.
1. sorum:6 ay 20 günlük kızımın 68 cm boyu,6800 gr kilosu(2750 gr,47.5 cm 37. haftada doğmuştuk) ,nasıl?
2. sorum:6. ayda her bebeğin kan tetkiklerinin yapılması,anemi olup olmadığına bakılması gerekli gibi bişeyler duydum.biz yaptırmadık.bu gerekli mi?
3. sorum:4. aydan sonra gezdiğim 3 doktor da aklıma yatmadığından ve sizi sürekli takip ettiğimden dolayı kızımı dr a götürmedim.bir sorun olmasa bile 1 yaşa kadar rutin doktora gitmemiz gerekir mi?
4. sorum:ek gıdaya geçtik.kızım onun için yaptığım muhallebileri yoğurtları çorbaları sevmedi.ben de kendimize yaptığım yemek suları ve çorbalardan,kendi yediğimiz yoğurttan falan vermeye başladım arada.onları keyifle yiyiyor.ama çok abartmıyorum,20-30 mama kaşığını geçmiyor.zaten kendisi de istemiyor daha fazla.yanlış mı yapıyorum?(çünkü barbunya mercimek..veriyorum.geçen gün mercimek sanırım fena gaz yaptı ,2 gün zorladı kızımı)
5. sorum:kahvaltısında anne sütü sağıp içine peynir yumurta bebe bisküvisi koyuyorum.yumurta girince sevmiyor.ara verip tekrar denedim 2-3 kez.değişen bişey olmadı.yumurta yemese sorun olur mu?bir de bebe bisküvisi kullanmam yanlış mı,ekmek mi vermeliyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 14:21
1- Boyu 2cm. fazla, kilosu 700g. eksik.
2- Ezberden iş yapan doktorlardan kaçın. Kan tahlili gerek olursa yapılır. 6 aylık oldu diye değil..
3- Siz genede arada bir doktor kontrolüne gidin. Ama aklınıza yatmayanı okuyun veya sorun.
4- Günde 500ml. süt ve sütlü gıdayı garantiye alın, üstüne ne verirseniz verin.
5- Yumurtayı, katı halde ve "kibrit kutusu kadardan başlayın hergün arttırın..Ekmek veya bisküvi farketmez.
( Lütfen gelişme ve beslenme ile ilgili daha fazla sual sormayın hepsi eski maillerde var)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat