Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Velayet hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Avukat Begüm Tekin
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24336
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 18:11

Konu: Velayet hakkında
Mesajı Yazan: seyhan sezer
Konu: Velayet hakkında
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 10:21
Merhaba,
Benim biri 7 diğeri 2 yaşında iki oğlum var.Anlaşmalı olarak dava açtık ve velayetlerini bana yazmıştık.Eşim velayetlerini vermezsen boşanmam deyince bende vermek zorunda kaldım.Danışacağım bir avukatımda yoktu.Şimdi çocuklarımı alabilmem için bende ne gibi şartların oluşması gerekiyor ayrıca eski eşimin düzenli bir işi ve sigortası da yok.Bunlar benim için avantaj olabilir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: janset1
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 15:46
Merhaba Begüm hanım;kızkardeşimin morali çok bozuk olduğundan net durumları yazamamış.Aslında sormak istediğimiz temyize gitsek en azından 2 yaşındaki çocuğu alabilirmi?Mahkeme zamanına kadar anlaşmalı boşanma olarak gidildi. mahkemeye gidildiğinde eşi hakime velayeti almazsam boşanmam dediği için kızkardeşimde vermiş.sırf boşanabileyim diye.yani tam bi katakulliye gelmiş.çünkü dayak(elimizde adli tıp raporu var)ve sonunda gidilen Kadın sığınma evinde kaldığına dair yazılar,polis kaydı,dayak için görülen mahkeme var.yani beni böyle çekeceksin çocuklarınla yaşamak için diyor.artık kardeşiminde dayanacak gücü kalmadı.biz İstanbul'a çocukla beraber kızkardeşimi alabilirmiyiz?kendisi Ankara'da.

Mesajı Yazan: begümtekin
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2010 Saat 11:59
Merhabalar
Boşanma davanız kesinleştikten sonra tekrar bir velayet davası açmanız mümkün. Ancak dava henüz kesinleşmemişse yargıtay yoluyla velayet istemeniz söz konusu olmaz ancak karar yargıtaydan bozulup gelirse yerel mahkeme tekrar davayı görür bu sırada davanızı ıslah etmeniz ve çocukların velayetini tekrardan istemeniz mümkün olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat