Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yarın kızıma antibiyotik vereyim mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24353
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 15:57

Konu: Yarın kızıma antibiyotik vereyim mi?
Mesajı Yazan: fatimaermis
Konu: Yarın kızıma antibiyotik vereyim mi?
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 21:56
Kadir Bey merhaba ,
Öncelikle yazılarınızla bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.  Kızım 10,5 aylık 2 haftadır öksürüğü var ve ben havaların değişiminden olduğunu düşünerek doktora götürmek istemedim . Pazartesi günü ateşlendi .Doktora götürdük . Kan almaya çalıştılar hemşire damardan kan alamadı çoçugunuz çok kastı kendini dedi . Alınan kan sadece crp sine yeter dedi . Birde ciğer filmi çekildi ciğer filmi ve kan testine iyi dedi doktor öksürük hırıltı ve ateşi olduğu için bize şu ilaçları verdi . Aferin , Ventolin ve Azomax antibiyotik . (Diğer yazılarınızı kullandıktan sonra  okuyabildim Aferin ve Ventolini verdiğine göre bizim doktor kolaycı imiş :( )   Azomax 5 gün kullanın dedi yarın bitecek ama 2 gecenin sabahında ateşi makattan ölçtüğümde 39,5-39,8 arası değişiyor gündüzleri bu kadar yükselmiyor.Gece boyu Calpol ve fitil ancak 39,1e kadar düşürdüğü için endişelendim bugün yine farklı bir doktora gittik . Bu gittiğimiz doktor kan değerlerine ayrıntılı olarak baktı (değerleri yazamıyorum doktordan istemeyi unutmuş eşim . )Parmaktan akciğerle ilgili birşeye baktırdı (İsmini bilemiyorum ).Bize Azomax 'ı kesin Macrol 125 ten vermeye devam edin dedi . Haftaya da ter testi için gelmemizi söyledi  . Benim sorum bir antibiyotikten diğerine geçmemiz doğrumu ? Bir zararı olurmu . 10,5 aylık kızım ama kullanmadığımız antibiyotik kalmadı ..Son iki seferdirde antibiyotik ile iyileşemiyor iğne ile toparlanıyor .

-------------
Erva bebeğin annesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatimaermis
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 22:01
Birde hocam ben ateşi 39,0 üzerinde olduğu zamanlarda fitil yerine profenid vereyim mi? Sık fitil kullanmanın ne gibi zararı vardır ?

-------------
Erva bebeğin annesi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2010 Saat 13:15
1- Hava değişimi ile öksürük olmaz, mikroplarla olur.
2-Kan alınan damarlar kasların içinde değil üzerindedir. Hemşire kan alamadı ise, çocuk kendini kastığından değil, kendi beceriksizliğinden dir...
3-Bu tipik üçlü tedaviyi vermese şaşardım...
4- Kan değerlerine bakın. WBC düşük ise, gripal enfeksiyon demektir, antibiyotik gerekmez...
5- Antibiyotik değiştirmesi acilliğin bir işaretidir. Bir ümit....
6- Antibiyotikle iyileşmemesi zaten virütik enfeksiyon geçirdiğinin işareti... Hastalık süresini tamamladığı için ateşi düşüyor, iğnelerden değil.
7- Fitil veya şurup kullanmak, size kalmış, hangisi rahatınıza geliyorsa..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat