Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

39 derece ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24430
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 23:27


Konu: 39 derece ateş
Mesajı Yazan: mother26
Konu: 39 derece ateş
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 15:34
Hocam iyi günler
 
oğlum 20 aylık.geçen hafta pazar günü dışarıda rüzgar vardı biraz üşüttü. akşama mız mızlanmaya başladı.sonraki gün 38,9 ateşi oldu.iki gün sürdü ateş tabi azalarak. çok yükselince calpol verdim. bu arada aşırı burun akıntısı ve hapşırma vardı.3 günden sonra iyidi. burun akıntısı arada devam ediyordu. bende otrivine kullandım tıkanıklık olmasın diye.
 
bir hafta sonra yani dün yine ateşlendi.gece 39,5 a kadar çıktı ateş. ibufen ve calpolu dönüşümlü verdim ve ılık duş yaptırdım.ateşi yükselince çok halsiz kalıyo oğlum. sabaha doğru düşmüştü ateş. ben boğazına bakmaya çalıştım sabah bademciklerinde kızarıklık gördüm.yemek yerken yutkunmada zorlukda var ayrıca. sabah dr götürdüm. boğazında kızarıklık baya var dedi. klamaks,"levotrain ve çinkolu vitamin yazdı .antibiyotikle vitamini aldım.diğer ilaçları almadım. antibiyotiğe de başlamadım size sormadan. dr dan kan tahlili istedim ama yapmadı malesef.
 
kadir bey şimdi ben ne yapayım. karasız kaldım. boğazda enfeksiyon varsa ilerlerse diye  de korkuyorum.ateş bugün yarın ilaçsız düşerse antibiyotiği kullanmsam olurmu?
 
teşekür ederim hocam. cevabınızı bekliyorum. bir hafta arayla ateş korkutuyo beni



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 15:53
Boğazını görmediğim için ve lökosit sayısıda olmadığından bir şey söylemem zor. Eğer burnundan su gibi akıntı geliyorsa, bu kesinlikle griptir.. Eğer ateş yanında hiçbir bulgu yoksa, "6. hastalık" olabilir..
Boğazda enfeksiyon varsa, sabahları leş gibi bir ağız kokusu olur ve dil üzerinde sarı-beyaz, bir pas tabakası vardır. Bu durumda sadece "Klamoks" yeterlidir...


Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 16:24
merhaba kadir bey
bazı yazılarınızda eğer ateş aniden yükseliyorsa bu risklidir diye belirtmişsiniz.bunu tam olarak anlayamadım.yani birden yükselmesi derken ilk ölçümde 40 derece ateş ile karşılaşmak gibi bir şey mi?
bi diğer sorum da viral enfeksyonlarda abtibiyotik verilmiyor,bakteriyellerde veriliyor.peki bakteriyellerde de vermezsek ne olur?yani sadece iyileşme süreci mi uzar yoksa kötü sonuçlarda olabilir mi?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2010 Saat 10:48
Bazı bakteriel hastalıklar zararsızdır, kendiliğinden de iyileşirler.. Bazıları ise zarar verici olabiliyor ve mutlaka tedavi edilmeleri gerekiyor. Bunun için doktora gidiyorsunuz.. Siz ilk ölçümde ateşi 40 bulduğunuzda, zaten bir önemi yok, Hızlı yükselme dediğimizi siz zaten anlayamıyorsunuz, beyinde ateş yükseliyor ama vücut daha ısınmamış oluyor.Ateşi ölçtüğünüzde ateşi normal buluyorsunuz. Bu durumda kalp ve solunum hızlanmadığı için, beyine giden oksijen yetersiz kalıyor, beyinde kendini korumak için vücut ile irtibatını kesiyor, çalışmıyor ve kendisini egoistçe emniyete alıyor. Bu anda beynin kontrolünden çıkan vücutta, aynı kafanın kesilmesi durumunda olan çırpınmalar oluyor. Bu duruma "havale " diyoruz. Çırpınmalarla kalp ve solunum hızlanır, beyine hoşuna gidecek şekilde oksijen gidince beyin tekrar iletişimi açar ve çalışmaya başlar. Beyinde bir hasar olmaz..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat