öksürük ve gelişim
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24530
Tarih: 24 Tem 2025 Saat 12:08
Konu: öksürük ve gelişim
Mesajı Yazan: aylincankir
Konu: öksürük ve gelişim
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2010 Saat 22:24
bebeğim dün biraz havada kaldıktan sonra bugün az biraz öksürmeye başladı.hiç bir sey vermedim.serum fizyoloji kullanıyordum burnu için.cold mix bulamıyorum.antakya daki eczanelerde yok.ballı limon zararlı olurmu 5 aylık bebeğe.birde bebeğimin gelişimini değerlendirimisiniz.4 ay 9 günlük 6880 kg.boy 64.5 başçevresi 42.5 yalnız anne sütü alıyor.bu ay yavaş yavaş yoğurt vermeye başladım.tşk ederim.iyi çalışmalar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2010 Saat 09:37
Lütfen "bebek" tabirini kullanmayın, cinsiyeti belli olmuyor. Kız bebek ise, gelişmesi ilerde, erkek ise normal... Limonlu balı, " limonata" gibi hazırlayıp, öksürdükçe 2-3 yudum kadar verin... Bizim memlekette bir tek Doğu Karadeniz'de çıkan ve "Deli bal" diye tabir edilen bal bebekler için zararlıdır. Gerisi zararsızdır.
|
Mesajı Yazan: aylincankir
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2010 Saat 21:03
iyi akşamlar.gelişim değerlendirmeniz için tşkler cinsiyeti erkek.gece 4 itibari ile oğlum huzursuz uyandı ateşini ölçtüm 37.5tu.önce bir şey vermedim.uyumakta zorlandığı için sabah 06.30 da 1 çay kaşığı calpol verdim.öğlene doğru tekrar yükselmeye başladı.ama 37i geçmedi.gündüz hiç uyuyamadı.şuan iyi yeni uykuya daldı.öksürük şuan azmamış durumda.bişey vermedimonun için.ateşin nedeni soğuk algınlığımıdır yoksa dişlermidir merak ettim.çünkü elleri hep ağzında bastırıyor emzik aldığı halde.tşk ederim
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2010 Saat 10:03
Ateş düşürücü ilaçları 38' in altında kullanmayın. Ayrıca çocuk rahat ise, kaç derece olursa olsun gene ateş düşürücüleri kullanmayın. Ateş ile ilgili makalemi okuyun. Çocuğunuz "Grip" geçiriyor, havar sıcak iken rahat atlatır, ilaca gerek yok. Ne dişler, nede soğuk algınlığı (üşütmek) hastalık yapmaz, her ikiside "cahiliye devrinden" kalma eski laftır. Hastalıklar bakteri veya virüslerle olur..
|
|