Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nasıl başlamaliyimsüt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24532
Tarih: 18 May 2026 Saat 14:51

Konu: nasıl başlamaliyimsüt
Mesajı Yazan: b_seyma
Konu: nasıl başlamaliyimsüt
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2010 Saat 09:42
merhaba doktor bey

daha onceki yazılarinizi okudum anne sutunden sonra,  sut denenmeli diyorsunuz diğer gidalardan  once.peki alerji yapıp yapmadiğini anlamak için ne kadar sutle başlayip devam etmeliyiz.oglum 6.5 aylık sadece anne sutu aliyor ama çiş miktari çok azaldi.

iyi çalişmalar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2010 Saat 09:48
30ml. ile başlayın, giderek miktar ve sayısını arttırın. Çiş miktarını kafaya takmayın, sıcaklar yüzünden çok terlediği için azalmış olabilir. Tabii önce su tekilf edin, bakalım alıyormu?? Ne suyu ne sütü almıyorsa, anne sütü yeterli demektir. 

Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2010 Saat 21:53
Kadir Bey benim kızım 10 aylık ve sadece anne sütü alıyor ,kilosu 9.200.Daha önce  süt ve su ihtiyacı konusunda bende sormuştum.Suyu verdiğimde çok güzel içiyor.Hatta suluğunu geri alıncada kızıyor daha çok vermemi istiyor.Ama süt vermek istediğimde bir yudum aldıktan sonra bi daha içmedi.Beğenmediğindenmi yoksa ihtiyacımı yok anlamadım.Birde aşırı derecede başı terliyor.Su ihtiyacı sadece bu terlemedenmidir?sütün içine ekstra tadını değiştirecek şeyler katıpta süt vermeyi denemenin bi sakıncası olurmu?Çünkü geceleri çok sık kalktığı için doyup doymadığı konusunda emin olamadım.Bir göğsümden emzirirken diğerinden bazen süt damlıyor,buna rağmen aç olamaz değilmi?

Mesajı Yazan: biricigim
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2010 Saat 01:09
konuyla alakalı oldugu içi bende sormak istedim sayın hocam.
benım oglumda 11,5 aylık 11 kilo.anne sütü alıyor halen ama sütüm iyice azaldı.
oglum biberondan suyu cok güzel bır sekılde içiyor ama süt koyunca bir yudum alıp icmek istemiyor.
kasıkla verınce mama yiyorum sanıyor kasıkla bırkac kasık içiyor ama cok fazla degil.
acaba benımkınede anne sütü yeterli geldıgı ıcın mı almak istemiyor yoksa tadını mı sevmiyor anlayamadım.meyveli sütlerden denedim cok güzl bir şekilde içti.
bu durumda ne yapmalıyız?tavsiyelerinizi rica ediyoruz sayın hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2010 Saat 13:53
Anne sütünü son damlasına kadar verin, üstüne su teklif edin, içiyorsa istediği kadar içsin. Eğer bu su miktar ve sayısı artıyorsa, 4. aydan sonra soğuk olarak kutu sütlerinden verin..Kaka yeşile dönerse, sizi aldattı, ilave süte gerek yok demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat