Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24567
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 14:04

Konu: boğaz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Konu: boğaz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2010 Saat 09:59
hocam kızım pazar akşamı ateşlendi..o gün ilaç vermedim. pazarteside ateşliydi calpol verdim biraz rahatladı...salı günüde ateşi 37,8--38 civarındaydı ve keyfide yoktu 2 kere daha calpol verdim.
ilacın etkisi geçince yeniden huysuzanıyordu..tükrüğünü devamlı dışarıya çıkarıyordu.öksürükte vardı.
iştahıda yok,,sadece süt ve su içiyor onuda canı isterse....
dünde aynı huysuzluğu devam edince doktora gittik,ve boğaz enfeksiyonu dedi..antibiyortik verdi eğer ilerlerse böbreklere vurabilir dedi...AUGMENTIN isimli ilacı verdi....dün akşam içirdim kızıma biraz rahatladı keyfi yerine geldi.ama ilacın etkisi geçince yine huysuzluğa başladı..
az önce ise boynunun altında kırmızılıklar farkettim...acaba ilaçtan dolayı mı olmuştur bu kızarıklılklar..
daha önce hiç antibiyotik kullanmadık hocam...zararı mı oldu acaba...davem etmelimiyim ilaca yoksa keseyimmi...kolay gelsin hocam..şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2010 Saat 14:07
1- İlerlerse "-böbreğe vurur-" lafı son derecede cahilce bir laf... Böyle bir şey yok... 1 yaşındaki çocukta "Steptokok "enfeksiyonu olmaz.. Ayrıca Streptokoklarda böbreğe bulaşmazlar, bu mikroba karşı vücudun ürettiği antikorlar mikrop zannederek böbreğe saldırması ile oluşan "nefrit" hadisesi için çocuğun yaşının daha büyük olması gerekir... Benim makalelerimden, "-Beta diye bir virüs-" yazımı okuyun.. (Yazarlar bölümünde)
2- Antibiyotiği kullanın.. Döküntü pek bir şeye benzemiyor, ,isilik olabilir..

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2010 Saat 14:15
çok teşekkür ederim hocam...
kızarıklık geçti..

birde kilo ve boy gelişimlerini değerlendirirseniz sevinirim..

11,790 kilo 82 boy 49 baş çevresi

11,545 kilo 82 boy 49,5 baş çevresi

kızlarım 1,5 yaşındalar..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2010 Saat 10:17
2 yaş cesametindeler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat