Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pipide hassasiyet?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24609
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 22:05

Konu: pipide hassasiyet?
Mesajı Yazan: moonserose
Konu: pipide hassasiyet?
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2010 Saat 22:08
merhaba hocam..
şu anda 26 aylık olan oğlum 3 aylıkken sözde i.y.e sebebiyle sünnet olmuştu.tabii biz o zamanlarda erkek çocuklarda i.y.e olmadığını bimiyorduk ne yazıkki..size daha öncede sormuştum pipideki hassasiyeti devam ediyor .ancak götürdüğümüz dr lar sünnette bir hata olmadıgını söylüyorlar.idrar tetkikleride normal.
ancak pipisine asla dokundurmuyor,alt temizliğini yaparken bile dokununca tepki veriyor.tişörtünü topluyor pipiye değmesin diye Unhappy
siz anestol önermiştiniz.yaklaşık 1 haftadır kullanıyoruz.günde kaç kere kullanmamız lazım acaba?
bu kadar hassasiyet olmasının sizce sebebi nedir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 09:54

Hassasiyetin sebebi; bebeklerde sünnet derisinin pipi başına yapışık olması ve sünnet esnasında bu deri, pipi başından soyularak kesildiği için pipinin sathı son derecede hassas olur. Zamanla epitelizasyon dediğimiz satıh oluşunca hassasiyeti azalır. Anestol istediğiniz kadar kullanabilirsiniz..

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 14:59
cevabınız için teşekkürler hocam.peki bazı bebeklerde hiçbir sorun olmazken bazılarında neden hassasiyet bu kadar uzun sürer acaba?çünkü oğlum 2 sene önce sünnet oldu?

birde izninizle bir başka sorum daha var.oğlumun doğuştan göğüs kafesi hafifce içe çökük.ilk aylarında kontrollerini yapan dr ırsi olabileceğini ciddi bir sorun olmadığını söyledi.bu ciddiye almamız gereken bir problemmidir?yoksa gerçekten önemsiz bir durummudur?

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 17:15
hocam son sorularımı atlamışsınız sanırım.cevaplarsanız çok sevinirim.teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2010 Saat 10:19
Eğer göğüsteki oluk, yukardan-aşağı şekilde ise, buna "Pectus excavatus" denir ve evet, irsidir.. Eğer oluk, yatay şekilde ve göğüs, "kumsaati" gibi ise, bu Raşitzm dir, D vitamini tedavisi gerektirir...

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2010 Saat 13:07
evet hocam yukarıdan aşağıya doğru oluk ama çok belirgin bir oluk değil.bu ilerleyen yaşlarda çok belirginleşir mi?dr herhangi bir tedaviye gerek yok dedi.
ayrıca çocukların doğumdan itibaren kullandığı d vitaminini biz sadece 1 ay kullandık.oğlumun bıngıldağı erken kapandı.hata mı ettik bilemiyorum?

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 10:29
Yaş ilerledikçe dahada düzleşir, hele spor yaparsa tamamen kaybolabilir. Daha kötüye gitmez. Bıngıldak ile Dvitamini ilişkisi; ancak "zehirlenme dozlarında " verildiğinde olur. Günlük dozlarla olmaz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat