DÜZ TABANLIK
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24703
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 21:45
Konu: DÜZ TABANLIK
Mesajı Yazan: tugbaeren
Konu: DÜZ TABANLIK
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2010 Saat 14:29
OĞLUMUN YÜRÜŞÜNDE FALAN SORUN YOK AMA DEDESİ DÜZTABANMI ACABA DİYO BUDA BENİM AKLIMA SORU İŞARETİ KOYDU SİZCE DÜZ TABAN OLSA NASIL ANLARIM.TEŞEKÜRLER...
------------- erenutku
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 11:19
Hiçbir zarar vermez.Düz tabanlık hastalık değil, farklılıktır. Ayakkabı ve tabanlık sadece görünümü düzeltir, tedavi etmez.. Şişman bir kimsenin zayıflamak yerine korse takması gibi.. Ayrıca 17 aylıkta bunlar önemli değildir. Çocuk biraz daha büyüsün.
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 11:30
Hocam benim kızım 35 aylık, düz taban olduğunu düşündüğümüz için ortopediye götürmüştük.Dr. şöyle bir bakt, düz taban dedi... Evin içinde ve dışında sürekli, medikallerde yaptırılacak botlardan giymesi gerekir diyerek, reçeteye ayakkabı ölçülerini yazdı. 1) Ne dersiniz almayalım mı? 2) alıp kullandığımızı var sayalım. Bir süre sonra artık kullanmadığımızda yeniden eski haline döner mi? yani boşuna mı kullanmış oluruz?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 11:52
Varsa bile düztabanlık tedavi edilebilen bir durum değildir, ayakkabı ancak, "- şişman bir kimsenin korse takması-" gibi, sadece mevcut durumu kamufle eder, o kadar... İyileşme diye bir durum yokturki, kullanmadığınızda eski haline dönsün.. Sedece kullandığınız esnada ayak düzgün durur, çıkarttığınız anda eski halindedir.
|
|