Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tuvalet eğitiminde geri dönüş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24790
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:55

Konu: tuvalet eğitiminde geri dönüş
Mesajı Yazan: musta
Konu: tuvalet eğitiminde geri dönüş
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2010 Saat 14:40
Özlem Hanım
13 Haziran'da yazdığım mesaj sanırım arada kaynadı. Yanıt alamadım. Gerçi bir ay sonra durumda epey değişiklik oldu.
15 günlük iznim vardı. İzne ayrılıp beraber vakit geçirince 27 aylık kızımda huysuzluktan eser kalmadı. Gayet mutlu. Bunu ve diğer faktörleri de göz önünde bulundurarak kreşe vermekten vaz geçtik. İşten ayrılıp ona ben bakacağım.
Esas konumuza gelince: Hala tuvaletini söylemiyor. Bİrşey dikkatimi çekti. Bütün mesele onu lazımlığa ya da klozete oturmaya ikna etmek. Birlikte tuvalete gidelim mi diye sorduğumda bazen aşırı tepki veriyor, genellikle hayır diyor. Ama eğer ödülle ikna edersem (küçük bir parça çikolota vereceğim ama diyerek) tuvalete oturur oturmaz çişini yapıyor.
Bu durumda bütün sorun onun tuvalete gitmeye ikna olmasından geçiyor.
Onu buna ikna etmek için ne yapmalıyım. Bu arada hiç kendiliğinden söylemiyor. Hep ben soruyorum. daha önce tuvalet alışkanlığını kazanmıştı. Geceleri bez bağlıyorduk. Sonra ne olduysa değişti söylemez oldu. Artık kafası karışmasın diye geceleri de bağlamıyoruz. Gece yatmadan önce tuvalete giderse sabah kuru kalkıyor.
Ona tuvalet alışkanlığını nasıl kazandıracağım. Evde her yer çiş oldu. Bu durum daha ne kadar devam edecek.
Teşekkürler

-------------
http://b1.lilypie.com/edgXp3.png

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2010 Saat 14:08
sısk sık sormaya devam edin. tuvaletini altına yaptığında biraz ıslak kalsın ve hiç bir şey söylemeyin, lazımlığa yaptığında ise ödül verebilir, tebrik edebilirsiniz. aradaki farkı algılayacaktır. bu konu üzerinde endişenlendiğinizi, fazla durduğunuzu hisesederse altına yapmaya devam eder

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat